Circa 50 de balene au fost descoperite moarte pe o plajă

Mai mulți turiști au observat acum câteva zile, din elicopter, 50 de balene moarte pe o plajă izolată din Islanda.

separator
Descoperirea a fost făcută de pilotul David Schwarzhans, care a declarat că turiștii care au călătorit pe insulă au numărat 50 de balene, acoperite de nisip în Peninsula Snaefellsnes din Islanda de Vest.

“ S-ar putea să fie mai multe din moment ce unele erau îngropate în nisip.”, a spus Schwarzhans. El a vrut să le arate turiștilor animalele și frumusețea locurilor. Tot Schwarzhans a mai spus că toate balenele se aflau într-un singur loc, dar că nu înțelegea cum au ajuns acolo.

Regiunea în care au fost găsite balenele este inaccesibilă pentru mașini și puțini vizitatori ajung aici. Poliția orașului Stykkisholmur, aflat în apropiere de zona în care au fost găsite animalele a fost alertată în legătură cu această descoperire.

Balenele-pilot sunt cunoscute pentru că ajung pe mal în număr mare iar explicația pentru acest fenomen nu este una cunoscută.

Edda Elisabet Magnusdottir, expert în balene și biolog marin, a explicat că balenele au tendința de a intra în ape puțin adânci unde ”devin dezorientate”. Anul trecut, localnicii au ajutat un grup de balene să se întoarcă în apă.

sursa: www.agerpres.ro

Șase reguli de aur pentru un mariaj fericit dezvăluite de Tom Hanks, actorul căsătorit de 31 de ani
Articolul anterior
Mai mulți copii s-au intoxicat la o tabără din Ialoveni
Articolul următor
Alte articole interesante