Cleopatra Stratan: „Am venit singurică la București, dar o să plecăm împreună. Îl iau la Chișinău”

Cleopatra Stratan și Edward Sanda formează unul dintre cele mai tinerele și atrăgătoare cupluri din showbiz. Pe 6 octombrie 2020, când a împlinit 18 ani, artista a anunțat că s-a logodit cu Edward Sanda.

Invitată recent într-o emisiune la Antena Stars, Cleopatra Stratan a făcut dezvăluiri despre cununia și nunta cu Edward Sanda, povestind și cum a reacționat tatăl ei, Pavel Stratan, la știrea că ea s-a logodit la numai 18 ani.

„Tata a dat ok-ul mult mai devreme înainte de a fi noi împreună. Lui nu a trebuit să-i explic foarte multe chestii, a spus deodată: „să fiți fericiți, să fie într-un ceas bun’. (…) Tata este primul om căruia eu îi cer sfaturi. E un om foarte important pentru mine și așa va fi, indiferent de ce se va întâmpla în viața mea, indiferent că mă căsătoresc cu Edi, că o să am un copil mai târziu. Părinții mei vor rămâne la fel de importanți mereu”, a adăugat Cleopatra la TV.

Artista a mai dezvăluit că și ea și iubitul ei vor petrece împreună Sărbătorile de Paște, la ea acasă, în Chișinău.

„Am venit singurică la București, dar duminică o să plecăm împreună, eu cu Edi. Îl iau la Chișinău. O să stăm cam vreo două, trei săptămâni. Prindem împreună Paștele acolo”.

În ceea ce privește nunta, Cleopatra Stratan nu a dat foarte multe detalii, precizând doar că ea și partenerul ei se gândesc să facă cununia vara aceasta, iar evenimentul să nu fie unul mare, ci foarte restrâns, având în vedere și condițiile impuse de pandemia de coronavirus.

„Ne gândim să facem marele pas în acest an (n.r. cununia) în această vară, dar nu vrem să dăm mai multe detalii. Fiind motivul pandemic, nu vrem să facem un eveniment foarte mare, ceva super restrâns. Chiar și în momentul logodnei am vrut să fim doar noi doi și pentru noi lucrurile simple sunt cele mai importante. Nici măcar asta (n.r. despre nuntă, dacă va fi mare). O să vedem”, a spus Cleopatra Stratan la Antena Stars.

„Mi-am dorit foarte mult să fie un moment intim și să fim doar noi doi”, a povestit Edward Sanda, care s-a pregătit foarte mult pentru alegerea inelului de logodnă. „Complice” și ajutor i-a fost mama lui, alături de care a umblat prin foarte multe magazine. „A fost o nebunie, am intrat, cred, în toate magazinele chiar și de câte 5-6 ori, pentru că îmi doream să găsesc acel inel perfect pentru ea. Am trăit ceva emoții și în privința dimensiunii, pentru că nu am avut cu mine un alt inel de model și nu știam exact mărimea. Dar s-a potrivit perfect!”.

Primarul Ion Ceban, surprins cu trotineta pe contrasens. Imaginile martorilor

Primarul Capitalei a fost surprins cu o trotinetă. Ar părea nimic neobișnuit, doar că marea le-a fost mirarea unor trecători când l-au văzut pe contrasens. Unii martori l-au filmat pe Ion Ceban și au postat imaginile pe internet. Ion Ceban nu a reacționat.

,,Deși încă la prima oră am cerut de la poliție să ne precizeze dacă este vorba despre o încălcare a regulilor în trafic, nici până la această oră, nu am primit un răspuns la mesaje. Natalia Golovco nu ne-a răspuns nici la apeluri”, transmite TV8.md.

sursa video: Facebook/Masa critică

Kremlinul a lansat un ,,proiect” în care membrii elitei merg pe front și apar acolo ca „participanți la operațiunea militară specială”

Încercările Kremlinului de a-i prezenta pe copiii elitei rusești ca participanți egali în războiul împotriva Ucrainei alături de soldații obișnuiți au eșuat, cred experții cu care a vorbit The Moscow Times.

Kremlinul inventează basme pentru a atrage în război copii elitelor

În schimb, aceste eforturi au stârnit mai multe întrebări decât răspunsuri, au spus aceștia, transmite hotnews.ro.

Sâmbăta trecută, liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat că Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, ar fi fost „până la genunchi în noroi și rahat” pe câmpul de luptă alături de mercenarii săi timp de aproape șase luni.

Dmitri Peskov a confirmat acest lucru pentru presa rusă câteva zile mai târziu, dar nu a oferit alte detalii.

Neconcordanțele din povestea lui Peskov Jr. care s-ar fi alăturat grupului Wagner s-ar putea întoarce împotriva Kremlinului, în timp ce încearcă să motiveze rușii obișnuiți să se înroleze pentru a lupta înaintea unui contraatac ucrainean.

Abbas Gallyamov, un expert independent și fost redactor de discursuri pentru Putin, a declarat că dezvăluirea referitoare la fiul unui înalt oficial de la Kremlin care a luptat în Ucraina nu a fost un accident.

Una dintre principalele nemulțumiri ale rușilor împotriva regimului este tendința acestuia de a transfera consecințele negative ale deciziilor sale asupra publicului, în timp ce oficialii se bucură de beneficii, a declarat Gallyamov pentru The Moscow Times.

„În situație de război, această nedreptate este percepută în mod deosebit de acut, deoarece nu este vorba despre venituri economice, ci despre viața însăși”, a spus Gallyamov.

„De aceea, Kremlinul a lansat un proiect în care membrii elitei merg pe front și apar acolo ca „participanți la [operațiunea militară specială]”.”

Kremlinul, speriat de contraofensiva ucraineană?

14 luni de război au lăsat forțele Rusiei puternic epuizate, spun experții, iar o contraofensivă ucraineană i-a dat un semnal Moscovei că e nevoie să își întărească efectivele.

În același timp, narațiunea Kremlinului despre război și reclamele privind înrolarea nu au reușit să convingă bărbații ruși să se alăture armatei.

Pentru a crește oportunitățile de a recruta recruți pentru armată, Kremlinul a pregătit discret legi pentru digitalizarea recrutării și mobilizării, care au fost rapid aprobate în Duma de Stat în această lună.

Vestea că Peskov Jr. ar fi luptat în Ucraina se pare că a făcut parte din eforturile Kremlinului de a stimula înrolarea.

Peskov Junior nu voia să meargă în armată în septembrie

Dar Nikolai Peskov, în vârstă de 33 de ani, care a petrecut mai mulți ani la Londra și care a lucrat ulterior ca corespondent al postului de televiziune pro-Kremlin RT, a fost ținta unei farse telefonice în septembrie, în care părea reticent să se înroleze în armată.

În conversația telefonică transmisă în direct pe YouTube, un asociat al lui Alexei Navalnîi s-a prezentat lui Nikolai Peskov ca recrutor militar.

Peskov Jr. a refuzat cererea interlocutorului de a se prezenta la biroul de recrutare, promițând să „rezolve problema la un alt nivel”, făcând probabil aluzie la influentul său tată.

Glumețul l-a sunat, de asemenea, pe Alexei Mishustin, fiul premierului rus Mihail Mishustin, care a spus că studiază la universitate și că „nu are încă dorința de a lupta”.

În urma declarației lui Prigojin din această săptămână, Peskov Jr. a declarat tabloidului pro-Kremlin Komsomolskaia Pravda că plănuia deja să se alăture lui Wagner în ziua în care a fost păcălit.

„Am simțit că era datoria mea. Nu puteam să stau pe margine și să privesc cum atât prietenii, cât și alți oameni merg acolo”, a spus el, susținând că a „realizat o ispravă” și chiar a primit o medalie pentru curaj.

Propagandiștii au luat repede inițiativa

Propagandiștii ruși au sărit rapid să vorbească despre povestea presupusului serviciu militar al lui Peskov Jr.

Șefa RT, Margarita Simonian, a declarat că știa de mult timp despre serviciul lui Peskov Jr. în Wagner, deoarece tatăl său i-a povestit personal despre acest lucru în timpul unei cine amicale, dar a cerut să nu facă publică informația. Dar în declarația sa, ea s-a referit la Peskov Jr. ca fiind „Sasha”, a remarcat un jurnalist rus de la BBC.

Iar Vladimir Soloviov, un prezentator al postului de televiziune de stat Rossiya-1, a publicat un interviu cu Peskov Jr. în zona de luptă care ar fi fost filmat iarna, pe front.

„Numele lui a apărut de curând, luptă în Wagner, a devenit foarte faimos. Dar ce altă alegere are? Este nepotul unui mareșal legendar, fiul unui celebru oficial al statului rus. Acesta este Nikolai Dmitrievici Peskov”, a declarat Soloviov.

Experții se îndoiesc că Peskov Junior a ajuns pe front

Prigojin susține că fiul lui Peskov a petrecut aproape șase luni luptând în Ucraina ca parte a unui echipaj al unui lansator de rachete, dar a servit sub un alt nume, folosind „documente false” pentru a-și ascunde identitatea.

„El [Dmitri Peskov] a venit la mine spunându-mi: „De ce nu-l luați, ca simplu artilerist”. Și tipul a servit ca oricine altcineva. Doar un simplu artilerist, băgat până la genunchi în noroi și rahat, manevrând un Uragan [lansator de rachete]”, a declarat Prigojin, adăugând că Peskov Sr. „a avut cândva reputația de a fi un liberal total”.

Cu toate acestea, experți independenți au exprimat îndoieli că fiul lui Peskov a ajuns vreodată în prima linie a frontului.

Analistul militar independent și fondatorul Conflict Intelligence Team, Ruslan Leviev, a declarat că sistemele de lansatoare de rachete Uragan sunt în mod normal poziționate la zeci de kilometri distanță de câmpul de luptă.

„Aceste [sisteme] se află suficient de departe de linia frontului (au o rază de tragere de până la 35 de kilometri), riscurile sunt minime și nu înțeleg de ce se menționează ‘până la genunchi în noroi'”, a scris Leviev pe Twitter.

A vândut mașina în timp ce se afla pe front?

În plus, afirmația privind șederea prelungită a lui Peskov Jr. pe front pare inconsecventă cu faptul că, în toamna și iarna 2022-2023, Tesla Model X pe care o deține a fost surprinsă în mod repetat încălcând limitele de viteză în Moscova, ceea ce a dus la mai multe amenzi.

Iar la 28 martie, în timp ce Peskov Jr. ar fi fost pe front, mașina sa a fost vândută unui bărbat din regiunea Tver din nord-vestul Rusiei, a relatat postul de știri independent Sota.

„Este foarte neîndemânatic făcut. Este clar că au vrut să arate că și copiii elitei sunt implicați în operațiunea [militară]. Dar există întrebări cu privire la modul în care se face, pentru că a trecut mai mult de un an de la începutul războiului. Iar reacțiile la acest lucru sunt neclare”, a declarat un fost oficial guvernamental de rang înalt pentru The Moscow Times, sub rezerva anonimatului.

„Dacă ar fi fost făcută în mod curat, ar fi fost eficientă. Dar, din moment ce au existat multe dezvăluiri despre faptul că a fost un fals, iar Peskov Jr. nu a fost de fapt niciodată în Ucraina, efectul real a fost în schimb negativ”, a declarat Gallyamov pentru The Moscow Times.

„Poporul rus este obișnuit cu faptul că autoritățile construiesc în mod constant sate Potemkin, așa că, de îndată ce apar dezmințiri rezonabile, oamenii le cred cu ușurință”, a spus el.

Cea mai bogată bloggeriță din Rusia, reținută la granița cu Belarus în timp ce încerca să părăsească țara

Bloggerița Elena Blinovskaia, cunoscută în Rusia pentru „Maratonul Dorințelor”, a fost reținută de autorități pentru acuzații de evaziune fiscală când încerca să treacă în Belarus, de unde dorea să zboare în Uzbekistan, scrie Kommersant, conform Hotnews.

Blinovskaia, care-și spune zâna dorințelor, plasată în arest acasă

Un dosar penal a fost deschis împotriva lui Blinovskaia pentru evaziune fiscală în valoare totală de peste 918 milioane de ruble, adică circa 10 milioane de euro.

Potrivit unei surse Kommersant, Elena Blinovskaia plănuia să părăsească Rusia cu destinația Belarus, de unde ulterior dorea să zboare în Uzbekistan. Ea a închiriat o mașină Maybach pentru a trece granița, dar a fost reținută în regiunea Smolensk, la granița cu Belarus.

Potrivit anchetatorilor, Blinovskaia și-a subestimat veniturile încasate și nu a plătit impozite în valoare totală de peste 918 milioane de ruble în perioada 2019-2021.

Elena Blinovskaia este cunoscută internauților ruși din 2013, când a început să efectueze antrenamente psihologice intitulate „Maratonul dorințelor”. Ea a studiat economia la universitatea de stat din Iaroslav, a fost angajată apoi pe un post de contabilă, iar ulterior a început afaceri pe cont propriu, notează portalul ruscrime.com.

Vedeta a pretins în aparițiile sale publice și în interviurile date că și-a dezvoltat propria tehnică de îndeplinire a dorințelor, pe care a împărtășit-o cu zeci de mii de cursanți.

Blinovskaia este cunoscută în Rusia și pentru petrecerile de un lux exorbitant pe care le dă. În 2021, când a împlinit 40 de ani, a cheltuit 120 de milioane de ruble pentru a-și serba ziua de naștere, plus costul închirierii unui întreg hotel în republica rusă Altai.

Israel: măștile de protecție vor fi eliminate de tot într-o lună, datorită scăderii semnificative a numărului de infectări
Articolul anterior
Troleibuzele pentru transportarea copiilor spre școli și grădinițe își reiau activitatea
Articolul următor