Clipul care a strâns 3.500.000 afișări în timp record!

O campanie ini

separator
țiată de Dove, care demonstrează că femeile sunt cei mai duri critici ai lor, impresionează milioane de oameni din lumea întreagă.

Cei de la Dove au pornit un experiment social pentru a demonstra cât de diferit este felul în care se văd femeile pe ele înșele și felul în care le văd cei din jurul lor.

Au recrutat mai multe femei de vârste diferite și au pus un artist să le deseneze portretul, mai întâi conform propriilor descrieri, apoi după descrierea făcută de o persoană străină, pe care o cunoscuseră de puțina vreme. La final, femeile au putut vedea cele două portrete și multe dintre ele au izbucnit în lacrimi când și-au dat seama cât de urâte își imaginau că sunt și cât de luminoase și frumoase erau în portretele descrise de străini. “Ești mult mai frumoasă decât crezi”, este mesajul de la finalul filmulețului care a fost văzut de peste 3.500.000 de ori pe Youtube în ultimele trei zile.

Zaharova îi răspunde lui Recean, după anunțul despre sancțiunile de pe 9 mai. Premierul, evervat la culme

Maria Zaharova îi propune lui Dorin Recean să aplice sancțiuni „pentru fiecare respirație”. Declarația a fost făcută după ce premierul Moldovei a anunțat că se vor aplica sancțiuni pentru purtarea simbolurilor care promovează războiul, inclusiv panglica bicoloră, scrie realitatea.md.

Recean declara joi că decizia CC privind panglica „nu schimbă absolut nimic”. El reitera că persoanele care vor purta semnele agresiunii ruse din Ucraina, vor fi sancționate.

„Notă către prim-ministrul Moldovei: 7 septembrie este Ziua Internațională a Aerului Poate penalizație pentru fiecare respirație”, sugerează Zaharova.

Curtea Constituțională (CC) a pronunțat recent decizia prin care se permite purtarea panglicii Sfântului Gheorghe în Moldova, însă fără a promova agresiunea militară, crimele împotriva umanității, precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni. Hotărârea a fost supusă criticilor, apoi judecătorii au emis un comunicat prin care punctau că „regretă atacurile” la adresa lor.

Recean, enervat la culme: Rusia nu trebuie să ne spună ce să facem. Moldova este o țară independentă și suverană

Republica Moldova este un stat independent și suveran, iar Federația Rusă nu trebuie să ne spună cum să acționăm. Este declarația prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean. Premierul spune că există o listă care conține numele cetățenilor ruși declarați indezirabili pe teritoriul Republicii Moldova, fiind vorba inclusiv de președintele rus, Vladimir Putin, și omul de afaceri, Igor Ceaika. Dorin Recean dă asigurări că instituțiile statului nu vor permite accesul în țară a persoanelor străine care promovează războiul, notează ipn.md.

Premierul Dorin Recean spune că lista persoanelor cărora le este interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova nu este publică, însă este suficient că mecanismul este unul eficient, iar cei care-și doresc promovarea agresiunii militare fac cale întoarsă.

„Noi avem o listă lungă și tot îi trimitem înapoi acasă. Federația Rusă nu trebuie să ne spună ce trebuie să facem sau ce nu trebuie să facem. Republica Moldova este o țară independentă și suverană și oricine nu respectă alegerea poporului, asta este atitudinea noastră, le spunem că fiecare trebuie să-și știe locul. Ei nu trebuie să ne impună reguli, ci să aibă o atitudine respectuoasă față de cetățenii Republicii Moldova”, a spus Dorin Recean.

Premierul dă de înțeles că în lista persoanelor indezirabile se află și interpretul rus, Filip Kirkorov, dar și alți artiști ruși care s-au remarcat printr-o retorică pro-război.

Dorin Recean a făcut apel către instituțiile media să informeze societatea despre adevăratele intenții ale celor care sub paravanul vizitelor de curtoazie își doresc destabilizarea situației din Republica Moldova.

„Inclusiv cei care își zic oameni de cultură, dar încearcă să promoveze agenda războiului, să se implice în politica din Republica Moldova, inclusiv ei nu sunt lăsați să intre. Putem face publice liste, dar cred că e mai bine să acționăm decât să vorbim. Este important ca și noi, guvernarea, și presă să explicăm cine este Kirkorov și de ce el este toxic. Vă asigur că nimeni din cine nu trebuia să intre, nu a intrat și toți cei care propagă și seamănă război, le vom închide gura”, a spus prim-ministrul Republicii Moldova.

Recent, accesul în Republica Moldova i-a fost interzis președintelui Tatarstanului,  Rustam Minnihanov, care urma să participe la primul Congres internațional al diplomației populare „Prietenia popoarelor 2023” desfășurat la Comrat. Reprezentanții Poliției de Frontieră au anunțat că este inadmisibilă imixtiunea în treburile interne ale Republicii Moldova, în contextul alegerilor din Găgăuzia.

9 ani de la liberalizarea vizelor! Câți moldoveni au călătorit în UE cu pașaport biometric

Din data de 28 aprilie 2014 cetăţenii Republicii Moldova, deţinători de paşapoarte biometrice, se bucură de anularea vizelor pentru călătoriile de scurtă durată în statele membre ale Uniunii Europene, precum și în statele non-membre, dar care fac parte din spațiul Schengen, scrie realitatea.md.

De la an la an, numărul cetățenilor moldoveni care beneficiază de regimul liberalizat de vize este într-o continuă creștere.

Astfel, Poliția de Frontieră anunță că, în cei nouă ani, pe sensul de ieșire din țară prin punctele de trecere situate la hotar cu România și prin Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate 13 287 105 traversări ai cetățenilor moldoveni cu pașapoarte biometrice.

Numărul acestora a crescut cu peste 2 milioane, în comparație cu anul precedent când s-a marcat opt ani de LRV (circa 11 milioane traversări).

Pe direcția ieşire din Republica Moldova spre Uniunea Europeană, cel mai traversat punct de trecere a frontierei a fost Leușeni – Albița, poliţiştii de frontieră fixând un număr de 4 999 591 treceri persoane, fiind urmat de Sculeni – 2 765 182 de treceri ai deţinătorilor de paşapoarte biometrice moldovenești. În celelalte puncte de trecere a frontierei s-au înregistrat:

  • PTF Cahul – Oancea – 1 559 490 treceri persoane;
  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1 377 430 treceri persoane;
  • PTF Giurgiulești-Galați – 1 239 107 treceri persoane;
  • PTF Costești – Stânca – 1 064 254 treceri persoane;
  • PTF Ungheni – Iași – 160 457 treceri persoane;
  • PTF Lipcani – Rădăuți Prut – 121 594 treceri persoane.

Totodată, de la începutul anului curent și până în data de 26 aprilie – 704 148 traversări ale cetățenilor moldoveni care au ales să plece în comunitatea europeană, mai arată datele Poliției de Frontieră.

Din fotoliul de lux, direct în penitenciar. Rizea a fost preluat de polițiștii români

Cristian Rizea a fost plasat într-un penitenciar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, se arată într-un comunicat al poliției române. Acesta a fost preluat de polițiștii români aseară, la vamă, după ce fostul deputat a fost declarat indezirabil în Republica Moldova și expulzat, scrie unimedia.info.

„În această seară, 27 aprilie, Poliția Română a fost solicitată de autoritățile din Republica Moldova să îl preia pe fostul deputat Cristian Rizea (54 de ani), față de care Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost preluat cu sprijinul Poliției de Frontieră și urmează a fi introdus într-un penitenciar al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, informează Poliţia Română.

Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău i-a respins cererea fostului deputat român, Cristian Rizea în procesul privind retragerea azilului politic. Acesta poate fi extrădat în România

Fostul deputat român, Cristian Rizea a fost declarat de către Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani, relatează Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne.

Fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare, a fost reținut la Chișinău pe 3 noiembrie 2020. În aceeași zi, fostul șef de stat, Igor Dodon, a semnat decretul de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat Rizea. Ulterior, decizia a fost atacată în instanță.

Cererea cetățeanului român Cristian Rizea, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova a fost respinsă.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis în proporţie integrală demersul Procuraturii Generale, prelungind cu încă 30 de zile, mandatul de arestare în privința lui Rizea.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a unui cetățean român, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017. Însă, în cadrul acestei proceduri, în formularul completat, acesta a indicat date care nu corespund adevărului. Mai exact, învinuitul a declarat oficial că nu i-ar fi incidentă interdicția de acordare a cetățeniei Republicii Moldova.

Loredana: “Nu m-am culcat cu bărbaţi ca să câştig. Totul mi s-a dat prin muncă”
Articolul anterior
Învață să mănânci sănătos chiar și în restaurantele fast-food!
Articolul următor