Clubul de dans sportiv „Codreanca” a împlinit 45 de ani de activitate

În acest weekend, Clubul de dans sportiv Codreanca a sărbătorit, 45 de ani de activitate. Cu acest prilej, clubul, dar şi antrenorii Petru și Svetlana Guzun au primit Diploma Guvernului de gradul I și Diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

separator

Petru Guzun, fondatorul și directorul artistic al clubului Codreanca, a declarat pentru Canal 3, că trupa este încă în creştere.

„Avem deja şi nepoţi, am în vedere de la primii dansatori. Da, e o perioadă, au trecut mulţi ani încă din timpul sovietic, dar noi nu ne pregătim să ne oprim la această vârstă. O să trecem şi primul jubileu de 50 de ani şi poate şi al doilea la o sută„, a menţionat fondatorul și directorul artistic al clubului Codreanca, Petru Guzun.
Tot sâmbătă, la Palatul Republicii, s-a desfășurat Campionatul Mondial Junior II 10 dansuri, la care au participat sportivi din 41 de țări.

„Sincer, e foarte plăcut să particip la evenimentul de azi. Suntem pentru prima dată în această ţară minunată şi suntem foarte plăcut surprinşi„, a spus Mihail şi Alexandra.

„Este o plăcere să dansăm cu acest colectiv, care este unul foarte puternic. Apreciez faptul că am această oportunitate de a dansa aici, în această sală superbă și cu acești dansatori„, a afirmat Jokubas şi Migle.
Până în prezent, clubul de dans sportiv Codreanca a adunat nenumărate premii la diverse campionate mondiale şi europene. Ansamblul a devenit de opt ori campion mondial, iar perechile de la Codreanca au adunat 27 medalii de aur, 26 medalii de argint şi 28 medalii de bronz, unicul titlu care le lipseşte fiind aurul olimpic.

Sursa

Grădina Zoologică își redeschide porțile pentru vizitatori! Află ce schimbări s-au făcut la menajerie săptămâna trecută
Articolul anterior
Incendiu în raionul Călărași! Acoperișul unei anexe a fost mistuit de flăcări
Articolul următor