Cluburile de noapte și zonele de agrement din Chișinău și Bălți își sistează activitatea

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică sistează activitatea cluburilor de noapte în localitățile în care sunt înregistrate 250 de cazuri sau mai mult la 100 mii de locuitori, astfel măsura se aplică și în municipiile Chișinău și Bălți.

Potrivit deciziei, în localitățile cu prag de alertă roșu se sistează activitățile din incinta cluburilor de noapte/discoteci. De asemenea, se sistează evenimentele în aer liber, precum spectacole, concerte și festivaluri.

Activitățile din incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, în spații închise și deschise, vor fi organizate la capacitatea de 50% din numărul de locuri existente în interior cu obligația ca toți vizitatorii/clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19.

Prin certificat Covid-19 se înțelege oricare din următoarele documente:

-certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital); dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

-concluzia medicală care confirmă că persoana a suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19;

-actul confirmativ nominalizat este valabil pe durata perioadei de 90 de zile de la data efectuării investigației;

-rezultatul unui test diagnostic la COVID-19 (test rapid de diagnostic AgSarsCoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte sau test PCR la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte).

sursa: www.moldpres.md

O femeie de 49 de ani a ajuns pe capota unui automobil, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni
Articolul anterior
Portugalia elimină majoritatea restricțiilor Covid
Articolul următor
Alte articole interesante