CNAS îndeamnă persoanele asigurate să își verifice în mod electronic starea contului personal de asigurări sociale

Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) îndeamnă persoanele asigurate să-și verifice în mod electronic starea contului personal de asigurări sociale.

separator

Posibilitatea verificării informaţiei din conturile personale ale persoanelor asigurate prin intermediului aplicaţiei ACCES CPAS este disponibilă pe pagina web oficială a CNAS, transmite Știri.md.

La fel, recent, a fost lansată o nouă versiune a sistemului informaţional ACCES CPAS. Astfel, parolele de acces la contul curent atribuite persoanelor asigurate în sistemul anterior, pot fi utilizate la accesarea datelor din contul personal în noul sistem îmbunătăţit.

Totodată, instituția informează că persoanele fizice care deţin semnătura electronică pot accesa datele din contul personal prin intermediul serviciului Mpass fără a se deplasa la structura teritorială a CNAS pentru a primi parola de acces.

„Noul sistem de accesare a datelor din contul personal pe lângă datele cu privire la angajator, datele cu privire la venitul asigurat, datele despre contribuţiile plătite de către angajator la bugetul asigurărilor sociale de stat pentru perioada de după 1 ianuarie 1999 permite şi vizualizarea datelor cu privire la activitatea de muncă realizată până la 01.01.1999. Informaţia cu privire la activitatea realizată până la data de 01.01.1999 este reflectată în conturile personale de asigurări sociale în baza informaţiei din carnetele de muncă scanate de către CNAS”, spun reprezentanții CNAS.

Datele care se conţin în contul personal sunt utilizate pe deplin la stabilirea tuturor prestaţiilor de asigurări sociale, inclusiv a indemnizaţiei de incapacitate temporară de muncă.

Unele secții de votare din străinătate își schimbă adresele. Urmăriți anunțurile misiunilor diplomatice!
Articolul anterior
Încă 20 de persoane decedate din cauza infecției Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante