CNESP: Începând de astăzi, 7 septembrie, sunt permise concerte, spectacole și filme în aer liber

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a permis desfășurarea în aer liber a acțiunilor culturale, organizate de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema, cu respectarea măsurilor de sănătate publică. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 7 septembrie.

separator

Totodată, a fost aprobată și Instrucțiunea privind măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, aplicate la organizarea evenimentelor/acțiunilor culturale în aer liber, de către instituțiile teatral-concertistice şi de cinema.

Prin urmare, a fost stabilit un set măsuri de precauţie obligatorii, precum: purtarea măștilor, limitarea accesului, măsurarea temperaturii, evitarea cozilor, menținerea distanței fizice între spectatori, dar și între artiști și public ș.a.

Instrucțiunea mai prevede delimitarea clară a spațiului în care se va desfășura evenimentul, evitarea scenelor teatrale care presupun contact fizic apropiat (la o distanță mai mică de un metru) mai mult de 15 minute, dar și evitarea organizării comercializării și consumului de produse alimentare şi băuturi alcoolice.

MECC precizează că acreditarea evenimentelor/acțiunilor culturale în aer liber se va efectua în baza unui demers înaintat la minister cu minimum trei zile înainte de desfășurarea acestora. La fel, organizatorii vor informa în mod obligatoriu organele de respectare a ordinii publice despre data, ora şi locul desfășurării evenimentului.

Covid-19 a mai făcut 11 victime în țara noastră. Bilanțul urcă la 1.074 de morți
Articolul anterior
Vremea se răcoreşte în următoarele zile. Toamna se va face simțită tot mai mult
Articolul următor
Alte articole interesante