Coadă imensă la Frankfurt (imagini filmate cu drona). CEC: nu pot fi făcute schimburi reciproce de buletine între secții

Mii de conaționali s-au adunat la secția de votare din Frankfurt. Imaginile filmate cu drona, de către fotograful Vadim Medoff, sunt impresionante. Vestea tristă vine însă de la CEC, care susține că buletinele de vot nu pot fi schimbate între secții.

separator

Comisia Electorală Centrală (CEC) confirmă că numărul buletinelor de vot ar putea fi insuficient în unele secții de votare din diasporă.

În cadrul unui briefing de presă, membrii CEC au îndemnat alegătorii să meargă la secțiile de votare din vecinătate pentru a-și exprima dreptul la vot.

”S-ar putea să ne ciocnim cu situația ca să nu ajungă buletine de vot. Numărul maxim pentru diasporă e de 5.000 de buletine per secție.

Acest flux nu poate fi mărit pentru că așa prevede legea conform Codului Electoral și nu pot fi făcute schimburi reciproce de buletine între secții, pentru că sunt pentru fiecare secție aparte. Îndemnul nostru e să caute alte secții de votare”, îndeamnă membrii CEC.

 

,,Vrem să votăm!”. Protest la secția de votare de la Frankfurt. Au mai rămas doar 2.030 buletine de vot
Articolul anterior
Prezența la vot la ora 16:00: Peste 1,2 milioane de moldoveni au votat
Articolul următor
Alte articole interesante