Cod Galben de caniculă, emis în Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de caniculă pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Cod galben de caniculă în următoarele 4 zile - GAZETA de SUD

Alerta este valabilă pentru perioada 6-8 august.

Astfel, în aceste trei zile, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C.

Veste proastă! Motorina se scumpește

De mâine motorina se scumpește din nou, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Aceasta va fi la preț de 25,69 de lei per litru. Benzina va costa 25,82 de lei litrul.

Așadar, șoferii vor plăti cu 4 bani mai mult pentru un litru de motorină, iar pentru benzină cu 11 bani mai puțin.

Caz șocant la Edineț! Un fermier își ținea muncitorii în condiții inumane și îi amenința cu moartea

Oamenii legii au făcut percheziții la un fermier de 60 de ani din localitatea Parcova, raionul Edineț. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru trafic de ființe umane. Acesta desfășoară activitatea de întreprinzător și are la întreținere mai multe bovine. Oamenii legii găsit 7 acte de identitate ale presupuselor victime, dar și alte acte care urmează a fi cercetate în cadrul acțiunilor procesuale. Bărbatul bănuit este cercetat în libertate, scrie realitatea.md.

„Pentru creșterea și îngrijirea animalelor bărbatul racola persoane pe care le exploata prin muncă. Muncitorii erau ținuți forțat în condiții inumane și dacă nu-și mai doreau să lucreze erau bătuți sau chiar amenințați cu moartea”, anunță poliția.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la persoana bănuită au fost depistate și ridicate 2 arme de vânătoare, 19 cartușe de calibrul 16 și 30 de cartușe de calibrul 12, toate deținute ilegal.

De asemenea, au fost depistate 805 pachete cu țigări fără timbre de acciz și fără acte de proveniență.

Polițiștii din Edineț întreprind în continuare acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Conform legii penale persoana vinovată de păstrarea ilegală a armelor și munițiilor riscă pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani, iar pentru trafic de ființe umane, riscă pedeapsă cu închisoare de la 6 la 12 ani.

Se caută director general la ”Moldtelecom”

„Moldtelecom” își caută director general. Consiliul Societății pe Acțiuni a anunțat concurs pentru ocuparea funcției respective, scrie deschide.md.

Potrivit anunțului companiei, termenul limită de depunere a documentelor pentru participarea la concurs este 16 septembrie 2022, ora 16:00. Documentele de participare la concurs pentru ocuparea funcției de Director general al S.A. „Moldtelecom” pot fi depuse la sediul societății.

În prezent, compania este condusă de Alexandru Ciubuc – director general interimar. Ciubuc a preluat această funcție în noiembrie 2021. Ciubuc este co-fondator al „Enabld” – platformă care oferă expertiză în vânzări, marketing și parteneriate strategice în comunicații, dar și co-fondator al „DAS Solutions” – o companie care dezvoltă soluții software fiabile și performante pentru industriile de telecomunicații, Fintech, asigurări și e-sănătate. 

Echipa maib – al treilea an în cursa „Foc la ghete pe biciclete”, pentru susținerea „Casa Angelus”
Articolul anterior
Diana Gureșoaie a ajuns de urgență la spital. Riscă să-i fie amputat piciorul
Articolul următor