Cod galben de ceață: recomandările INP pentru șoferi

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru următoarele zile cod galben de ceață pe întreg teritoriul țării. Fenomenul va reduce vizibilitatea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. De asemenea, din cauza că partea carosabilă este umedă și temperaturi scăzute, vor fi condiţii de depunere a poleiului.

separator

Astfel, pentru siguranţa traficului rutier și prevenirea incidentelor cu consecințe grave, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor:

– când vă deplasaţi în coloană, evitaţi manevra depăşirii fără o asigurare temeinică;
– folosiți luminile de întâlnire și cele de ceață;
– adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum;
– folosiţi corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;
– păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
– nu uitați că cuplarea centurii de siguranţă este obligatorie atât pentru șofer cât și pentru pasageri.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, trebuie să fie conştienţi de faptul că, pe timp de ceaţă, sunt mai puţin vizibili în trafic. De aceea, trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit: efectuează testul Pap
Articolul anterior
6 modele de pantofi sport care vor face furori în 2019!
Articolul următor
Alte articole interesante