Cod galben de vreme rea! Meteorologii anunță ploi cu descărcări electrice și vijelie pentru această seară

Meteorologii au emis un nou avertisment Cod Galben de vreme rea pentru după amiaza zilei de marți, 30 august.

Astfel, în intervalul orelor 15:00 și 23:00, pe întreg teritoriul ţării, se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice și vijelie.

Avertizarea este valabilă marți, 30 august, între orele 15:00 – 23:00.

Potrivit meteorologilor, în această perioadă se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-45 l/m2) și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Cum va fi vremea în următoarele zile:

Atenție, șoferi! Crater uriaș pe o stradă din Centrul Capitalei

Un crater uriaș a apărut chiar în Centrul Capitalei. Se întâmplă pe strada Serghei Lazo.

Asfaltul s-a surpat rău și s-a format o groapă uriașă.

Cei de la Direcția transport public și comunicații a spus că groapa s-a format în urma ploilor care au durat cam mult timp și va fi reparată.

Accident pe Viaduct cu implicare mai multor mașini. Cine se face vinovat

Un accident cu implicarea mai multor unități de trasport a avut loc în această dimineață pe bulevardul Dacia din Capitală. Potrivit informațiilor, impactul s-a produs în jurul orei 08:50, iar urmare a celor întâmplate, la fața locului s-a deplasat un echipaj al secției documentare accidente rutiere, scrie realitatea.md.

Ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate 4 unități de transport, (Renault Lexus, Peugeot, Range Rover), la volanul cărora se aflau șoferițe.

În urma impactului, de ingrijiri medicale la locul accidentul a avut nevoie o minoră de 3 ani, fără a fi transportată la spital.

Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Anchetă de serviciu în cazul incidentului din căminul unde a căzut tavanul peste o studentă

Ministerul Culturii a inițiat o anchetă de serviciu pe cazul incidentului din căminul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP), de acum câteva zile, când o bucată de tavan a căzut peste o studentă, scrie realitatea.md.

Situația șocantă s-a produs în dimineața zilei de marți, 2 mai, în căminul AMTAP de pe strada Armenească 40 și a fost făcută publică pe rețelele sociale de o internaută.

„La solicitarea Ministerului Culturii de a prezenta explicații pe marginea incidentului, administrația AMTAP a menționat că nu au fost plângeri ale studenților referitor la starea odăilor”, se arată în nota emisă de minister.

Potrivit autoarei postării, responsabilii de la cămin au fost avertizați anterior despre existența acestei probleme, însă studentele ar fi fost ignorate. Totuși, administrația academiei a menționat că este pentru prima dată când astfel de incidente se produc în camere.

„Până la acest caz s-a întâmplat să cadă tencuiala din sălile de baie, din cauza umidității, situația fiind remediată imediat, însă în camere asemenea incident a avut loc pentru prima dată”, a precizat AMTAP.

Ministerul Culturii a inițiat o anchetă de serviciu pe caz, rezultatele acesteia urmând să fie publicate ulterior.

Un stat din SUA reintroduce pedepsele fizice în școli. Elevii care se comportă neadecvat ar putea fi loviți cu spatule de lemn
Articolul anterior
Serviciul Vamal vine cu precizări pentru șoferii care vor să introducă în țară piese auto uzate
Articolul următor