Cod roșu! Furtună de zăpadă în Olanda, Germania și alte regiuni din nord-vestul Europei

Germania şi Olanda sunt afectate de căderi masive de zăpadă, care au determinat duminică întreruperea curselor feroviare şi a traficului rutier din cele două ţări, informează DPA. Autorităţile olandeze au emis, pentru perioada 6-8 februarie 2021, cod roşu de zăpadă, îngheţ şi viscol, premergător furtunii de zăpadă Darcy.

Din cauza ninsorilor abundente şi a furtunilor de zăpadă, Deutsche Bahn a anulat circulaţia trenurilor pe mai multe rute, inclusiv între Berlin şi Hamburg.

În Germania, serviciile de intervenţie au fost plasate în regim de alertă pe durata acestui weekend, după ce meteorologii au emis un cod roşu de vreme severă în mai multe regiuni ale ţării.

Prima ninsoare abundentă a fost raportată la Gottingen, însă Poliţia germană a anunţat că un strat gros de zăpadă s-a depus în noaptea de sâmbătă spre duminică şi în oraşele Hanovra şi Osnabruck.

Conform atenţionării de călătorie transmisă de către MAE sâmbătă seara, în cursul zilei de 7 februarie stratul de zăpadă poate atinge 20 de centimetri (fenomen extrem de rar în regiune) şi se pot forma troiene de zăpadă, transmite Agerpres.

De asemenea, se prognozează viscol, de natură a reduce vizibilitatea cu până la 50 metri.

Conform sursei citate, condiţiile meteo nefavorabile pot duce la întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze şi pot afecta şi mersul trenurilor. Centrele de testare şi vaccinare COVID-19 vor rămâne închise.

Pentru mai multe informaţii cu privire la anulările/întârzierile de zboruri, cetăţenii români pot consulta paginile web ale aeroporturilor olandeze – https://www.schiphol.nl/en/ şi https://www.eindhovenairport.nl/nl, iar pentru informaţii cu privire la mersul trenurilor, persoanele interesate pot accesa https://www.ns.nl/en.

Autorităţile olandeze recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de mers la condiţiile meteo şi să respecte semnalizările temporare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos la +31703541580, +31703228612, +31703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, pentru situaţii speciale, cu un caracter de urgenţă, precum accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: 0031(0)651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet haga.mae.ro/www.knmi.nl,www.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Covid-19 a făcut încă 13 victime. Bilanțul a ajuns la 3.530 decese
Articolul anterior
O mamă vrea să adăpostească fetița abandonată pentru a-i oferi lapte matern
Articolul următor
Alte articole interesante