Cola-Cola retrage de la vânzare 28 de milioane de sticle. Care este motivul

Coca-Cola a anunțat recent retragerea de pe piață a 28 de milioane de sticle de plastic de 0,5 litri în Austria, ca măsură de precauție, scrie plytech.ro.

Decizia a fost luată în urma unei defecțiuni tehnice apărute pe banda de fabricație, care ar fi putut duce la contaminarea băuturilor cu așchii de metal. Compania a subliniat că, deși riscul este minim, sănătatea și siguranța consumatorilor sunt prioritare, motiv pentru care a decis să acționeze imediat și să coopereze strâns cu autoritățile austriece.

Această retragere de amploare afectează mai multe dintre produsele populare ale companiei, inclusiv Coca-Cola, Fanta, Sprite și MezzoMix. Potrivit informațiilor oferite de producător, sticlele vizate au datele de expirare cuprinse între 4 februarie 2025 și 12 aprilie 2025. Se pare că problema a apărut în timpul procesului de producție, iar Coca-Cola nu poate exclude posibilitatea ca un „număr foarte limitat” de sticle să conțină bucăți mici de metal, fapt care a determinat compania să reacționeze prompt.

Aceasta este considerată cea mai mare retragere de produse din Austria din ultimii cel puțin 25 de ani, subliniind gravitatea situației și măsurile stricte de precauție impuse pentru a evita orice risc pentru consumatori.

O altă dronă a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, în preajma satului Borosenii Noi, Rîșcani

O altă dronă a fost depistată pe teritoriul Republicii Moldova. De această dată pe un câmp din preajma satului Borosenii Noi, Rîșcani. Zona a fost izolată, iar specialiștii secției tehnico-explozivă urmează să o investigheze, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

În același timp, drona depistată în localitatea Fîrlădeni din Căușeni a fost ridicată și examinată de experții Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP.

După primele examinări s-a determinat că este vorba despre un aparat de zbor de însoțire a dronelor de tip “Shahed” de origine rusească și nu avea atașat explozibil. Preliminar, acesta a făcut parte din valul de atacuri cu drone la care a fost supusă Ucraina în această noapte.

Nu există riscuri sau pericole pentru siguranța cetățenilor din regiune. Cercetările la fața locului continuă.

Poliția face apel la cetățenii care identifică aparate de zbor sau alte dispozitive suspecte căzute la sol – să nu se apropie de ele și să nu le atingă, dar să anunțe imediat poliția la numărul de urgență 112.

O altă dronă a fost găsită azi dimineață, în jurul orei 10:00. Polițiștii din Căușeni au fost sesizați de un locuitor al satului Fîrlădeni despre prezența unei drone în adiacentul localității.

Platforma TikTok, acționată în judecată, după sinuciderea a doi adolescenți de 15 ani

Șapte familii din Franța au dat în judecată TikTok, susținând că platforma a contribuit la sinuciderea a doi adolescenți de 15 ani, expunându-i la conținut extrem de dăunător, scrie adevarul.ro.

Potrivit Reuters, avocata Laure Boutron-Marmion a acuzat platforma TikTok în fața unei instanțe de judecată că algoritmul său ar fi expus șapte adolescenți la conținut care promovează sinuciderea și autovătămarea.

Cele șapte familii franceze au inițiat un proces comun împotriva  platformei TikTok la tribunalul din Créteil. Conform avocatei Laure Boutron-Marmion, acest caz este unic în Europa. Avocata a declarat: „Părinții doresc ca responsabilitatea juridică a TikTok-ului să fie recunoscută în instanță. Aceasta este o companie comercială care oferă un produs consumatorilor, dintre care unii sunt minori. Prin urmare, trebuie să răspundă pentru deficiențele produsului lor.”

TikTok, precum multe alte rețele sociale, a fost mereu în centrul atenției din cauza modului în care gestionează conținutul de pe platformă. Asemenea rețelelor de socializare Facebook și Instagram, platforma TikTok este vizată de sute de procese în SUA, acuzată că creează dependență copiilor și le afectează sănătatea mintală.

 Compania a declarat anterior că ia în serios problemele legate de sănătatea mintală a copiilor. CEO-ul Shou Zi Chew a declarat anul acesta, în fața legiuitorilor americani, că compania a investit în măsuri pentru a proteja tinerii utilizatori ai aplicației.

Greșeala pe care o fac multe cupluri atunci când se ceartă

Dr. Tracy Dalgliesh, un renumit terapeut de cuplu, a împărtășit recent informații esențiale despre greșeala comună pe care multe cupluri o fac în timpul certurilor și despre cum să abordeze corect conflictele recurente. Potrivit expertului, nu este neapărat un lucru rău să reveniți asupra unei dispute, chiar și după zile, luni sau ani, scrie peroz.ro.

Într-o postare distribuită pe Instagram Threads, Dr. Dalgliesh a explicat că, deși mulți cred că este mai sănătos să lași o ceartă în trecut, revizuirea unei discuții poate fi benefică pentru relație. „A fi cel care revizuiește dezacordul nu te face să fii o problemă pentru că nu ‘l-ai lăsat să plece'”, a scris ea.

Dr. Dalgliesh subliniază că dorința de a relua o conversație dificilă nu înseamnă neapărat că o persoană este „prea sensibilă” sau „ține ranchiună”. Această abordare poate, de fapt, să prevină repetarea ciclurilor negative în relație și să ajute la rezolvarea conflictelor într-un mod constructiv. Ea a explicat: „Revizuirea conversațiilor grele înseamnă să îți cunoști partenerul, nu să te îndepărtezi de el.”

Sfaturile doctorului Tracy au fost apreciate de utilizatori, mulți dintre aceștia comentând că se simt validați de observațiile ei. Un utilizator a scris: „Vă mulțumesc pentru această validare.” Altul a adăugat: „Îți mulțumesc pentru că ai spus asta, pentru că m-am săturat să bag lucrurile sub preș”.

Cu toate acestea, Dr. Dalgliesh a menționat că această strategie este eficientă doar dacă ambele părți sunt dispuse să se angajeze în conversații productive, relatează The Mirror„Nu dorim ca aceste conversații să se concentreze pe blamare și repetarea rănilor. Trebuie să fie o conversație productivă – ceea ce înseamnă să învățăm să găsim uneori sensul mai profund al acesteia și, de asemenea, să identificăm care este nevoia noastră.”

Dr. Tracy Dalgliesh încurajează cuplurile să-și reia conversațiile dificile ca pe o oportunitate de a îmbunătăți comunicarea și de a întări legătura dintre parteneri. „Nu ceri ‘prea mult’ dacă vrei să vorbești despre un moment dificil. Nu cauzezi mai multe probleme sau nu ești o povară dacă ieși dintr-un tipar negativ”, a concluzionat ea.

Accident bizar în Capitală: Un șofer a ajuns cu Porsche-ul în gardul Penitenciarului nr.13
Articolul anterior
Fructul care poate înlocui carnea. O alternativă sănătoasă pentru vegetarieni
Articolul următor