Colaborare între USMF „Nicolae Testemițanu” şi Inspectoratul General al Poliţiei

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” şi Inspectoratul Naţional de Patrulare din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei (IGP) au semnat, în data de 21 noiembrie 2018, un contract de colaborare în domeniul cercetării ştiinţifice medicale. Contractul are drep scop colectarea informaţiilor necesare în vederea derulării proiectului „iCREATE: Sporirea capacităţilor de cercetare în Europa de Est”.

separator

În baza documentului, Inspectoratul Naţional de Patrulare al IGP se obligă să furnizeze Universităţii date privind: participanţii la trafic, inclusiv conducerea sub influenţa unor substanţe, oboselii, prezenţa sau absenţa elementelor de siguranţă, experienţă, antecedente în trafic; defectele vehiculului; locul şi caracteristicile locului accidentului; condiţiile meteo şi altele.

Profesorul Gheorghe Rojnoveanu, prorector pentru activitatea științifică la USMF „Nicolae Testemițanu”, a subliniat că acest fapt va facilita accesul la informaţii pentru medicii rezidenţi la specialitatea Medicină preventivă în implementarea microproiectelor de cercetare.

La rândul său, Universitatea va asigura, cu titlu gratuit, instruirea a 600 de angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare al IGP, în vederea acordării primului ajutor medical la locul producerii accidentelor rutiere.

Serghei Boroda, şef-adjunct al Inspectoratului Naţional de Patrulare, a specificat că acest proiect va contribui la o pregătire mai bună a poliţiștilor pentru a interveni prompt în situaţii excepţionale, după modelul instituţiilor antrenate în Serviciul de Urgenţă 112 din ţările europene.

Potrivit documentului, Universitatea va asigura confidenţialitatea datelor colectate, iar rezultatele studiului nu vor fi publicate în presă, ci doar în jurnale şi conferinţe ştiinţifice. Contractul de colaborare bilaterală a fost încheiat pentru o perioadă de 5 ani.

Dezvăluirile Părintelui Calistrat: ,,Dacă posteşti cu lapte de post, brânză de post, crenvurşti de post … iată pericolul”
Articolul anterior
Rochii potrivite pentru ocazii speciale! Doar de Black Friday ai reduceri spectaculoase la Mona Lisa Boutique
Articolul următor
Alte articole interesante