Compania Air Moldova va recompensa pasagerii cursei Roma-Chișinău! Motivul pentru care aeronava s-a reținut

Reprezentanții companiei Air Moldova au dat explicații cu privire la motivul reținerii cursei Roma-Chișinău din data de 26 iulie curent, în care mai mulți pasageri au fost nevoiți să aștepte la bordul aeronavei care a decolat cu întârziere de pe aeroportul din Fiumicino. Reprezentanții companiei spun că reținerea cursei s-a produs în urma unui control inopinat al aeronavei de către inspectorii Autorității aeronautice din Italia. Totodată, compania a dat asigurări că nu a fost vorba despre defecțiuni tehnice ale aparatului de zbor sau alte abateri de acest fel.

separator
27779a534e2f234f7728c6437f660402c72d835a-1024x562

Iată comunicatul Companiei Air Moldova:

,,Aeronava companiei Air Moldova – Airbus A320 – a fost ieri inspectată pe Aeroportul Fiumicino din Roma de către inspectorii SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft) ai Autorității aeronautice din Italia (ENAC). Aceasta este o verificare la care sunt supuse toate companiile aeriene și toate aeronavele. Acest tip de inspecție este inopinat și autoritățile aeronautice ale fiecărui stat decid când și care aeronavă să fie verificată, de obicei, în mod aleatoriu.

Menționăm că nu au fost depistate neconformități sau abateri în raport cu specificațiile manualelor tehnice ale companiei Airbus, avionul întrunind toate condițiile pentru continuarea cursei spre Chișinău în siguranță pentru pasageri, ceea ce constituie mereu cea mai mare prioritate pentru compania Air Moldova.

În acest timp, pasagerii au avut de așteptat la bordul aeronavei pe aeroportul din Fiumicino finalizarea inspecției care a durat circa 1.5 ore. Contăm mult pe înțelegerea pasagerilor și ne pare rău pentru devierea de la orarul de decolare/aterizare preconizat. Ca recunoștință pentru răbdarea de care au dat dovadă, compania Air Moldova va recompensa pasagerii cursei Roma-Chișinău din 26.07.2017”.

Recensământul din Republica Moldova: Mitropolitul Basarabiei vine cu un îndemn pentru credincioși

Recensământul populației și locuințelor 2024 în R. Moldova a început pe 8 aprilie și se desfășoară până pe 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate, scrie evz.ro.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a transmis un mesaj în care îi îndeamnă pe credincioșii din Republica Moldova să participe la Recensământul populației și locuințelor şi să-şi declare apartenența etnică și religioasă.

„Prin mila și harul lui Dumnezeu, ne aflăm într-un moment important pentru viața noastră comunitară și identitară, un moment în care suntem chemați să ne recunoaștem și să ne mărturisim identitatea etnică și religioasă în fața autorităților statului, dar și înaintea Celui care ne-a zidit cu nespusa Sa dragoste și înțelepciune. Este vorba despre Recensământul Populației și Locuințelor din anul 2024, un prilej oportun prin care putem mărturisi cine suntem, de unde venim și în ce credem.

În acest context, suntem îndemnați să ne cunoaștem și să ne mărturisim identitatea națională, lingvistică și religioasă. Astfel, vă îndemnăm cu toată dragostea să vă implicați cu fervoare și responsabilitate în acest proces al recensământului, și să vă declarați apartenența etnică prin naționalitatea românească, limba română și credința ortodoxă”, a transmis Mitropolitul Basarabiei.

Mitropolitul Basarabiei: ”Limba română este comoara cea mai de preț a identității noastre”

În mesajul său, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a mai spus că naționalitatea românească este un temei de unitate și solidaritate pentru întreaga comunitate, indiferent de granițe și de contexte istorice.

”Este datoria noastră, ca români și creștini ortodocși, să ne mărturisim identitatea românească cu demnitate și deplină recunoștință, să ne cinstim neamul și să contribuim la perpetuarea valorilor și tradițiilor noastre care ne definesc.

Limba română este comoara cea mai de preț a identității noastre culturale și lingvistice. Ea este expresia vie a duhului nostru național și a moștenirii istorice. Păstrarea și promovarea limbii române este o responsabilitate sfântă pe care o avem față de strămoșii noștri și față de generațiile viitoare.

Credința ortodoxă este piatra de temelie a identității noastre spirituale și religioase. Ea ne unește într-o comuniune sfântă cu ceilalți credincioși și ne îndeamnă să trăim în iubire și adevăr, să slujim lui Dumnezeu și să ne iubim aproapele. Prin mărturisirea credinței ortodoxe în cadrul recensământului, afirmăm legătura noastră strânsă cu Biserica lui Hristos și ne angajăm să trăim în conformitate cu învățăturile ei dumnezeiești.

Adresăm acest îndemn, însoțit de rugăciuni către Bunul Dumnezeu ca să binecuvânteze această inițiativă și să ne întărească în hotărârea de a fi mărturisitori ai adevărului și ai credinței noastre în orice împrejurare”, a încheiat ÎPS Petru.

Ploi abundente în Dubai. Aeroportul s-a transformat într-un lac, casele au fost inundate, iar vehiculele au fost abandonate pe șoselele

Operaţiunile de pe Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) au fost suspendate marţi timp de 25 de minute din cauza unei furtuni puternice, au anunţat reprezentanţii aeroportului într-un comunicat citat de Reuter

Operaţiunile au fost reluate, au precizat reprezentanţii aeroportului.

În total, 21 de zboruri cu decolare de pe Aeroportul Internaţional Dubai şi 24 cu aterizare pe acesta au fost anulate începând de la ora locală 12:02, iar alte trei zboruri au fost redirecţionate către aeroporturi învecinate, a declarat un purtător de cuvânt al DXB pentru Gulf News.

Casele au fost inundate, iar vehiculele au fost abandonate pe șoselele din Dubai, în timp ce autoritățile au trimis autocisterne pe străzi pentru a scoate apa cu ajutorul pompelor. Multe drumuri și alte zone nu au canalizare, având în vedere lipsa precipitațiilor periodice.

Centrele comerciale emblematice Dubai Mall și Mall of the Emirates au fost inundate, iar în cel puțin o stație de metrou din Dubai apa ajungea până la glezne, potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare.

Pe cer au fost văzute fulgere, atingând ocazional vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.

Centrul Național de Meteorologie „a îndemnat locuitorii să ia toate măsurile de precauție… și să se îndepărteze de zonele cu inundații și acumulări de apă”, într-o postare pe X.

Reprezentanții guvernului din Emiratele Arabe Unite au postat pe contul X că ploile torențiale au fost un eveniment climatic „excepțional”. Sunt așteptate și mai multe ploi.

Școlile au fost închise în toate Emiratele Arabe Unite și se preconizează că vor rămâne închise și miercuri. De asemenea, guvernul din Dubai a prelungit până miercuri lucrul la distanță pentru angajații săi.

Aeroportul Internațional din Dubai, cel mai aglomerat din lume pentru curse internaționale, a redirecționat, de asemenea, marți, unele zboruri de intrare.

Anterior, fenomenul meteorologic a provocat inundații în Bahrain și a făcut 18 morți în Oman duminică și luni, potrivit Agenției France-Presse.

Atât Omanul, cât și Emiratele Arabe Unite, care au găzduit anul trecut discuțiile Cop28 ale ONU privind clima, au avertizat anterior că încălzirea globală va duce probabil la mai multe inundații.

Noi cerințe pentru prestarea și achitarea serviciilor comunale și necomunale

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Regulamentul cu privire la prestarea și achitarea serviciilor comunale și necomunale, scrie TVR Moldova.

Proiectul va reglementa în termeni mai clari prestarea și achitarea serviciilor comunale (încălzirea, alimentarea cu apă, canalizarea, salubrizarea) și necomunale (furnizarea de energie electrică, servicii de securitate) în  blocurile locative și casele individuale conectate la sisteme centralizate de alimentare cu energie termică. 

Noul regulament descrie instrumentele și metodele  de măsurare și calcul al consumului, inclusiv cum se procedează în  situațiile în care contoarele sunt defecte sau nu sunt deloc. Astfel, ne asigurăm că toți consumatorii sunt facturați echitabil, pe baza unor criterii obiective și verificabile.

De asemenea documentul definește clar obligațiile locatarilor, proprietarilor și administratorilor pentru transmiterea datelor și pentru accesul la servicii și explică procesul de stabilire a tarifelor, rolul autorităților de reglementare și importanța transparenței în acest proces.

Regulamentul mai prevede și mecanisme prin care consumatorii pot depune plângeri legate de calitatea sau facturarea serviciilor. Acest lucru le oferă cetățenilor posibilitatea de a solicita revizuirea oricăror probleme legate de serviciile primite.

De exemplu, dacă serviciile comunale și necomunale nu respectă termenele sau sunt de o calitate necorespunzătoare, atunci se efectuează un recalcul al  plăţilor pentru luna în care au fost prestate aceste servicii. Un alt mecanism pentru a proteja consumatorii este repartizarea corectă a costurilor în situații în care sunt pierderi (de apă, energie termică etc). Acest lucru, la fel, evită suprataxarea unor consumatori și asigură echitate. 

„Aprobarea proiectului va avea un impact pozitiv asupra administrării și întreținerii corespunzătoare a întregului fond locativ din țară, dar cel mai important va proteja consumatorii prin definirea clară a metodelor de plată și asigurarea unor servicii de calitate”, susține ministrul Andrei Spînu.

O prezentatoare TV din Moldova a spus adio vieții de burlăciță. S-a măritat!
Articolul anterior
Viitoarea soție a lui Nicolai Baskov a organizat petrecerea burlăcițelor, chiar de ziua ei de naștere
Articolul următor