Compania Moldcell, vândută pentru 31,5 milioane de dolari. Cine este noul beneficiar

Compania Telia Company a anunțat că își vinde acțiunile deținute în compania Moldcell. Compania Fintur Holdings B.V. (Fintur), deținută în întregime de compania Telia Company, a ajuns la o înțelegere în vederea vânzării cotei sale de 100% de acțiuni, deținute în compania Moldcell, companiei CG Cell Technologies DAC, la un pret tranzacțional de 31,5 millioane dolari SUA.

separator
La rândul său, CG Cell Technologies DAC este deținută în întregime de CG Corp Global.

Până la semnarea contractului, compania Telia Company a finalizat analiza strictă și verificarea cumpărătorului, inclusiv prin atragerea consultanților externi.

Cota-parte a companiei Moldcell în veninturile din servicii ale companiei Telia Company constituie aproximativ 0.7 procente și 0.6 procente ale indicatorului EBITDA.

Pentru a fi finalizată, tranzacția nu este supusă niciunei condiții și compania Telia Company așteaptă sa finalizeze vânzarea acțiunilor în primul trimestru al anului 2020.

“Sunt bucuros să anunț despre finalizarea procesului de părăsire a regiunii Eurasia, fapt ce ne va permite să ne concentrăm în întregime asupra piețelor din Europa de Nord și Țările Baltice. Moldcell este o companie administrată foarte bine de către angajații săi dedicați și talentați, cărora vreau să le mulțumesc pentru contribuția lor pe tot parcursul acestor ani. Le dorim mult succes în următoarea etapă de dezvoltare a companiei”, a spus Christian Luiga, Președintele Interimar și Directorul Executiv Telia Company.

Moldcell este al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din Republica Moldova și are aproximativ 900.000 de clienți.

sursa: www.bizlaw.md

Povestea dramatică a unui pacient care a supraviețuit coronavirusului în Wuhan: „Am crezut că bat la poarta iadului”
Articolul anterior
Happy Valentine’s Day by Sandro Livv
Articolul următor
Alte articole interesante