Concert extraordinar cu participarea mai multor celebrități, la cea de-a V-a ediție a Galei Generozității!

Pe parcursul a cinci ani, zeci de copii au avut parte de mai multă atenție și grijă, astfel încât astăzi să se bucure de căldura părintească. Gala Generozității a ajuns la cea de a V-a ediție și invită toți iubitorii de frumos la un concert excepțional alături de artiști cu renume internațional. Evenimentul, organizat în mod tradițional la sfârșitul anului, va avea loc pe 30 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Sala cu Orgă.

separator

De ani buni, a devenit o tradiție ca soprana Valentina Nafornița, artista a cărei voci a cucerit cele mai faimoase scene din lume și cea care este patronul organizației CCF/HHC Moldova, să se întoarcă acasă pentru a celebra generozitatea.

“Muzica este parte din viața mea, ba mai mult decât atât, mi-a și schimbat-o. În fiecare cale pornită am fost susținută de părinții mei, familia mea. Exact la aceste nevoi esențiale în viață mă gândesc pentru fiecare copil: susținere, încurajare, apreciere și desigur dragoste. Împreună putem oferi șansa unei copilării fericite celor care cresc acum departe de familiile lor sau să le oferim sprijinul necesar pentru a rămâne împreună. Știu că pot contribui la această schimbare așteptată și necesară încă pentru sute de copii prin programelor organizației CCF/HHC Moldova, alături de care sunt din 2012. Prin concertul anual Gala Generozității aducem speranțe și vise celor lipsiți de acestea, iar în timp am văzut realizate mici miracole. Am cunoscut îndeaproape copii, părinți, familii întregi cărora le-am schimbat viața împreună, iar pentru asta vă mulțumesc”, a declarat Valentina Nafornița.
La concertul Gala Generozității vor participa și alte nume răsunătoare din domeniul muzicii, precum baritonul Mihail Dogotari, laureatul mai multor concursuri internaționale, susținător și reprezentant special CCF/HHC Moldova, alături de maestrul Andriy Yurkevych și tinerii talentați de la Moldovan National Youth Orchestra.

Noutatea din acest an este duetul format din două nume extrem de apreciate și solicitate la cele mai mari festivaluri și concerte din lume -Valentina Nafornița și Rusanda Panfili.În această vară, protagonistele Galei au evoluat pe aceeași scenă din turneul european a lui Zimmer „Lumea lui Hans Zimmer – o sărbătoare simfonică”. Festivalul reunește cele mai frumoase melodii din cariera de peste 30 de ani a renumitului compozitor german de muzică de film – un muzician autodidact, câștigător de Oscar.

Violonista Rusanda Panfili este invitata compozitorului la fiecare turneu. În repertoriul violonistei se regăsește stilul simfonic, clasic, dar și fuziunea dintre electronic și clasic. Este fondatoarea ansamblului „Panfili & Friends” format din 5 muzicieni, care cântă un mix de stiluri.

Rusanda Panfili s-a născut la Chișinău, și-a început studiile muzicale în România la liceul de muzică “George Enescu” din București, iar la vârsta de 11 ani a devenit una dintre cele mai tinere studente ale Conservatorului de muzică din Viena. Primul trofeu l-a câștigat la o competiție internațională din Italia, la vârsta de 10 ani, după care au urmat multe altele.

De această dată, Rusanda vine la Chișinău în susținerea Copiilor din Moldova, invitată de patronul organizației Valentina Nafornița.

Prezentatoarea și gazda acestui eveniment va fi frumoasa prezentatoare PRO TV, Sorina Obreja.

Seara va continua cu o cină selectă la Restaurantul Mezzo, unde vor fi licitate obiecte și experiențe exclusiviste.La concert sunt așteptați în jur de 500 de spectatori, iar banii colectați din urma evenimentului, vor fi orientați în susținerea programului de sprijin familial CCF/HHC Moldova. Militând pentru îngrijire familială a copiilor, înlocuind sistemul rezidențial (orfelinatele).

La ediția anterioară a Galei Generozității au fost colectați peste 30 mii euro, suma integrală fiind orientată spre prevenirea separării copiilor de mediul familial, prin care CCF/HHC Moldova a reușit să ajute 130 copii.

Cu fiecare ediție a Galei Generozității, sute de copii rămân să-și trăiască copilăria într-o familie armonioasă. Fii și tu parte a acestei magii!

Cumpără un bilet aici și vino pe 30 noiembrie, ora 18:00, Sala cu Orgă, pentru a celebra generozitatea!

Cazul tinerei gravide ucise cu sânge rece: Oamenii legii examinează posibile legături cu alte crime neelucidate

În cadrul urmăririi penale în cazul Anei-Maria, tânăra de 19 ani de la Orhei, găsită moartă lângă Chițcanii Vechi, după ce a urcat într-o mașină de ocazie, oamenii legii examinează și posibile conexiuni cu alte cazuri de crimă, rămase încă neelucidate. Invitat în cadrul unei emisiuni, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu nu a spus cu ce cazuri se investighează posibile paralele, dar că „se examinează absolut tot”, scrie TV8.

„În orice situație de acest gen, suntem obligați ca în cazul unei crime fără rezultat să fie suprapuse anumite probe ridicate în precedentele infracțiuni raportate la ce avem astăzi. Absolut toate situațiile trebuie verificate sub aspect de probă, se fac o serie de măsuri necesare. Suntem obligați să examinăm absolut tot, în cazul în care avem victimă, dar nu avem suspect. 

Primordial acum este să acumulăm probe fierbinți pe cazul Anei-Maria și să finalizăm cât mai rapid procesul de urmărire penală, dar în paralel deja se acumulează și examinează și alte versiuni, pe alte cazuri care ar putea fi tangențiale la subiect”, a menționat Viorel Cernăuțeanu.

Cernăuțeanu a mai spus că imediat după îndemnul public ca persoanele care au avut de situații cu bărbatul suspectat de uciderea Anei-Maria, să sune la Poliție, au fost primite numeroase sesizări. Potrivit șefului IGP, presupusele victime au spus că au avut tangențe cu suspectul. Viorel Cernăuțeanu nu a oferit detalii.

Șansele de vindecare pentru pacienții cu cancer! Institutul Oncologic a fost dotat cu un aparat de brahiterapie 3D, unic în Republica Moldova

Șansele de vindecare a pacientelor care suferă de maladii oncoginecologice vor crește datorită noului aparat performant de brahiterapie 3D, instalat la Institutul Oncologic.

Evenimentul de inaugurare a avut loc astăzi, cu participarea ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, reprezentanta Europei de Est a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Carmina Jimenez Velasco, administrația și personalul medical al instituției.

Echipamentul este dotat cu cele mai moderne tehnologii, care permit specialiștilor plasarea cu înaltă precizie a unei doze mari de radiații direct în apropierea tumorii și distrugerea celulelor canceroase, protejând în același timp țesuturile sănătoase din organism. 

Tratamentul prin brahiterapie are efecte secundare minime și îmbunătățește semnificativ calitatea vieții pacientelor. Procedura este minim-invazivă, sigură, eficientă, nedureroasă, nu presupune internare, iar recuperarea este rapidă.

Aparatul de brahiterapie, în sumă totală de 319,5 mii de euro, a fost donat de Agenția Internațională de Energie Atomică (AIEA). Lucrările de reparație a spațiului destinat Serviciului de brahiterapie au constituit cca 1 milion de lei, surse alocate din bugetul de stat.  

Această inaugurare reprezintă un pas important în lupta împotriva cancerului, care permite extinderea accesului la tratament oncologic și modernizarea acestuia în conformitate cu cele mai înalte standarde europene.

Ministerul Sănătății, atât din surse proprii, cât și cu suportul partenerilor, a investit în ultimii doi ani în Institutul Oncologic suma de circa 100 milioane lei.

Continuăm să modernizăm sistemul de sănătate. Ne asigurăm astfel că fiecare pacient primește cel mai eficient tratament, iar personalul medical dispune de toate condițiile pentru a oferi îngrijire de înaltă calitate.

11 companii private din țară s-au alăturat Ministerului Educației și vor susține financiar crearea rețelei școlilor model. Vor fi investite 17 milioane de lei

11 companii private din Republica Moldova s-au alăturat Ministerului Educației și vor susține financiar crearea rețelei școlilor model. Declarația a fost făcută de ministrul Educației și Cercetării, potrivit căruia business-ul a acceptat să investească în instituțiile de învățământ din Republica Moldova 17 milioane de lei, bani ce vor fi utilizați pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare. Ministrul Perciun spune că banii oferiți reprezintă o investiție a sectorului privat în capitalul uman al Republicii Moldova, notează IPN.

Ministrul Dan Perciun spune că în cele 35 de școli model urmează să investească statul, partenerii de dezvoltare ai țării, dar și mai multe companii private. Potrivit ministrului, mai multe bănci comerciale, companii de telecomunicații și din domeniul farmaceutic au acceptat să ofere donații pentru reabilitarea infrastructurii școlare.

„Deja 11 companii mari s-au angajat să investească 17 milioane de lei în aceste instituții de învățământ alături de Ministerul Educației. Sunt companii cu care am discutat în ultimele 6 luni, sunt companii care înțeleg valoarea investiției în capitalul uman. Noi când am mers la discuții cu ei le-am prezentat rezultatele de la PISA, le-am spus că avem jumătate din elevii din clasa a 9-a care nu ating un nivel minim de lectură și matematică. Avem 15 mii de copii în fiecare an care nu-și ating potențialul, asta înseamnă 15 mii de potențiali angajați sau antreprenori, oameni care ar putea să contribuie la bunăstarea Republicii Moldova. Aceste companii văd aceste donații ca o investiție în capitalul uman și în viitorii angajați, pentru că ceea ce invocă de fiecare dată companiile este lipsa de capital uman calificat, iar noi avem 15 mii de copii în fiecare an care nu ating acest nivel minim de competență, și decât să-i căutăm în afara, facem un efort comun ca să-i capacităm pe ai noștri”, a spus Dan Perciun în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Dan Perciun dă asigurări că Ministerul Educației va raporta partenerilor săi modul în care sunt cheltuiți banii și speră că rețeaua de companii private, dornice să investească în instituțiile de învățământ, se va extinde.

„17 milioane de lei nu este puțin. Vorbim și cu alte companii să încercăm să le convingem să contribuie și să ni se alăture. Ne propunem să avem această comunitate de business care susține educația. Noi le vom raporta pe marginea donațiilor pe care le fac. Vrem să creștem această comunitate. Acesta trebuie să devină un efort național”, a mai spus ministrul Educației și Cercetării.

Ministerul Educației și Cercetării și-a propus ca până în 2025 să fie creată o rețea de 35 de școli model. Părinții care vor accepta să-și înscrie copiii la aceste instituții vor primi câte o indemnizație lunară de 1000 de lei pentru o perioadă de doi ani.

Ce ar trebui să mănânci înainte și după ce mergi la sală
Articolul anterior
Un autocar cu moldoveni care se întorcea din Italia, s-a răsturnat în Vrancea. O persoană a decedat
Articolul următor