Concurs de fotografii dedicate portului tradițional, cu genericul „De la străbuni lăsat!

Ultima duminică a lui Cireșar este dedicată Zilei Naționale a Portului Popular. În acest an va fi sărbătorită a V-a ediție. Măsurile de precauție impuse de pandemie nu permit organizarea unei manifestări publice, dar Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a pregătit mai multe surprize, disponibile on-line sau vizitând muzeul din Capitala Moldovei.

separator

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, împreună cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, anunță un concurs de fotografii dedicate portului tradițional, cu genericul „De la străbuni lăsat!”

Vă invităm să expediați imagini cu copii și adolescenți (până la 15 ani) îmbrăcați în costum popular. Juriul format din specialiști în domeniu va selecta cele mai frumoase și originale fotografii, luând în considerație autenticitatea costumelor (piesele componente, motivele ornamentale și amplasarea lor, tehnicile utilizate, cromatica).

Fotografiile vor fi însoțite de numele și prenumele participantului/participantei, localitatea de origine, datele de contact (telefon, e-mail), precum și informații succinte despre istoria costumului.

Imaginile urmează a fi trimise până pe data de 26 iunie (vineri), pe adresa de e-mail a Muzeului concurs@muzeu.md sau prin Messenger, pe pagina de Facebook a instituției.

Câștigătorii vor beneficia de surprize din partea organizatorilor, iar fotografiile vor fi valorificate prin organizarea unei expoziții on-line.

Așteptăm imaginile Dumneavoastră. Să promovăm împreună portul nostru tradițional!

Rusia organizează Ziua Victoriei în plină pandemie
Articolul anterior
Administratorul unui bloc de locuit din Capitală, reținut de CNA și procurori pentru o mită de 24.000 de euro
Articolul următor
Alte articole interesante