Concurs! Elevii din clasele X–XII sunt invitați să aplice pentru conceptul educațional STEM

În perioada 29 februarie – 2 mai 2020, Academia de Științe a Moldovei, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, organizează în premieră un curs-pilot de prelegeri multidisciplinare pentru cei mai buni liceeni ai claselor X–XII selectați în bază de concurs.

separator
Renumiţi specialişti, membri ai Academiei de Ştiinţe, profesori universitari din ţară şi de peste hotare, vor oferi consultanţă tinerilor în cele patru domenii importante: științe, tehnologii, inginerie și matematică – ȘTIM.

Conceptul educațional ŞTIM (în engleză STEM – „Science, Technology, Engineering and Mathematics”) este practicat în mai multe țări ale lumii (SUA, Canada, Marea Britanie, Australia etc.), cu un curriculum ce ține de studii bazate pe fenomene și procese preluate din viața reală.

Liceenii doritori de a participa la concursul pentru audierea prelegerilor multidisciplinare, sunt invitați să prezinte, până pe 17 februarie 2020, CV-urile în format electronic la adresa: consiliu@asm.md, cu indicarea subiectului „concurs STIM”.

CV-ul va conține date cu privire la clasa de studiu, liceul, reușită (nota medie), domeniile de interese, adresa electronică pentru corespondență.

Kătălina Rusu a născut o fetiță!
Articolul anterior
Ministerul Afacerilor Externe: anunț oficial ce vizează moldovenii stabiliți în Marea Britanie
Articolul următor
Alte articole interesante