Condiții noi de călătorie în Rusia pentru moldoveni, începând cu 1 septembrie

Cetățenii Republicii Moldova, din 1 septembrie, vor putea intra în Federația Rusă la prezentarea unui test PCR negativ la Covid-19, făcut nu mai devreme decât cu 3 zile calendaristice înainte de intrarea în țară.

Rezultatul testului va trebui introdus în aplicația „Călătoresc fără Covid-19”, se arată într-un document semnat de medicul sanitar șef de stat al Federației Ruse. Sub incidența respectivei prevederi intră și cetățenii Azerbaidjanului, Uzbekistanului și Turkmenistanului, transmite IPN.

Odată ajunsă pe teritoriul Federației Ruse, persoana va mai trebui să facă un test PCR la COVID-19, iar până rezultatele acestuia vor fi gata, să stea în carantină la locul de trai sau locul de destinație.

Persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19 în ultimele 12 luni sau care au fost bolnave și s-au tratat de COVID-19 în ultimele șase luni nu vor fi obligate să dea testul la PCR odată ajunși pe teritoriul Rusiei.

Rezultatele testelor la COVID-19 prin metoda PCR, datele despre vaccin sau despre trecerea prin COVID-19 în ultimele șase luni se vor plasa obligatoriu pe Portalul unic al serviciilor guvernamentale (Единый портал государственных услуг).

Madonna și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 22 de ani

Rocco Ritchie a împlinit 22 de ani, ocazie pe care mama lui nu a ratat-o și l-a sărbătorit cu mare fast.

https://cdn.adh.reperio.news/image-5/585443fa-c63a-4955-9898-b6d403040433/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D800%26h%3D560%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp

Fiul pe care îl are cântăreața cu regizorul britanic Guy Ritchie a devenit un bărbat în toată regula, care deși locuiește în Marea Britanie, face tot posibilul să se întâlnească foarte des cu celebra sa mamă.

Tânărul este și el, la rândul său, un artist, care a cochetat inclusiv cu modelingul. Rocco este reprezentat de o galerie de artă din Londra sub pseudonimul Rhed și a început deja să vândă picturi care au prețuri ce ajung până la 24.000 de lire, potrivit pagesix.com.

„Rhed este un tânăr artist în ascensiune al cărui background cultural este divers și neconvențional”, este descris Rocco pe pagina dedicată lui de pe site-ul galeriei de artă Tanya Baxter Contemporary.

Madonna şi Guy Ritchie au fost căsătoriţi timp de opt ani, în perioada 2000 – 2008.

Madonna a organizat o petrecere foarte drăguță, în aer liber, unde Rocco a fost în centrul atenției.

https://cdn.adh.reperio.news/image-e/e8eff7eb-30dd-457b-a673-ba486ea0690f/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D800%26h%3D560%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp
https://cdn.adh.reperio.news/image-e/eefaf078-165b-4f6b-8040-af9cd1b49b1f/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D800%26h%3D560%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp
https://cdn.adh.reperio.news/image-5/508ceb7c-be4e-4ece-ad07-e79b9fca05e2/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D800%26h%3D560%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp

sursa

Țara care ar putea fi următoarea țintă a lui Putin, deși este al doilea cel mai apropiat aliat al Rusiei

O postare pe rețelele sociale a fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care avertiza că nordul Kazahstanului ar putea fi următoarea țintă a Moscovei, după ce Ucraina va fi rapid înlăturată, reflectă mentalitatea șoimilor ruși și este în totalitate în concordanță cu dialogul politic rus, relatează presa internațională.

Țara care ar putea fi următoarea țintă a lui Putin, deși este al doilea cel mai apropiat aliat al Rusiei

Kazahstan este considerat cel mai apropiat aliat al Rusiei după Belarus, așa că Moscova ar putea fi iertată că se aștepta la un fel de sprijin pentru războiul său cu Ucraina din partea țării asiatice, se arată într-o analiză publicată de think tank-ul Carnegie Endowment for International Peace. La urma urmei, guvernul de la Nur-Sultan a participat întotdeauna la toate proiectele de integrare ale Rusiei, inclusiv la Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), unde Kazahstanul cooperează cu Moscova în domeniul apărării.

Kazahstan s-a îndepărtat de Vladimir Putin, după invazia Ucrainei

Totuși, de la izbucnirea invaziei în Ucraina, mulți ruși au considerat acțiunile Kazahstanului ca fiind nedemne de un aliat. Țara din Asia Centrală a aderat la sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, iar președintele kazah Kassym-Jomart Tokaev a declarat, de față cu Putin, că nu va recunoaște autoproclamatele „republici populare” Donețk și Lugansk.

Acțiuni care au deranjat Kremlinul

Acțiunile sfidătoare ale Kazahstanului au continuat, autoritățile trimițând ajutor umanitar Ucrainei și menținând contactul cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski. De asemenea, simbolurile propagandei militare rusești au fost interzise în locurile publice din Kazahstan, parada de Ziua Victoriei (9 mai) a fost anulată, iar când petrolul kazah transportat prin Rusia a întâmpinat dificultăți neașteptate, Occidentul s-a întrebat dacă Moscova vrea să se răzbune.

Avertisment lansat de Dmitri Medvedev

În acest context, nu este surprinzător că o postare ștearsă în grabă de fostul președinte și acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care sugera că, după Ucraina, Moscova și-ar putea îndrepta atenția asupra soartei nordului Kazahstanului, a fost luată în serios de către mulți oameni.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca Federația Rusă să se fi bazat pe un mare sprijin din partea Kazahstanului în timp ce își pregătea invazia. La fel de puțin probabil este ca Moscova să suporte critici directe, dar oficialii de la Nur-Sultan nu au depășit încă această linie, așa că relațiile ruso-kazahe nu au suferit o schimbare fundamentală.

sursa

O actriță dă în judecată o publicație renumită pentru că i-a folosit poza pentru a ilustra un articol despre „grăsuțe”

O actriță din Irak a anunțat că dă în judecată ziarul The Economist pentru că a folosit o poză cu ea pentru a ilustra un articol despre femeile arabe care sunt mai „grase” decât bărbații, informează digi24.ro.

 O actriță dă în judecată The Economist pentru că i-a folosit poza pentru a ilustra un articol despre „grase”

Enas Taleb susține că imaginea a fost folosită în afara contextului, fără permisiunea ei și că i s-a încălcat dreptul la libertate și intimitate. De asemenea, Taleb spune că imaginea a fost editată.

Cunoscută actriță și prezentatoare de talk-show, Enas Taleb a anunțat într-un interviu că a demarat un proces în Marea Britanie.

Ziarul The Economist nu a transmis încă un punct de vedere.

Articolul, intitulat „De ce femeile sunt mai grase decât bărbații în lumea arabă”, a fost publicat la sfârșitul lunii iulie, folosind o fotografie cu Enas Taleb făcută în urmă cu nouă luni, la Festivalul International Babylon din Irak.

În articol scrie că sărăcia și restricțiile sociale, care țin femeile în case, se numără printre motivele pentru care sunt mai multe femei arabe supraponderale decât bărbați. Un alt motiv, potrivit articolului, ar fi că mulți bărbați consideră „rotunjimile” ca fiind atractive. „Irakienii o citează adesea pe Enas Taleb, o actriță cu rotunjimi ample (foto), ca ideal de frumusețe”, se arată în articol.

Enas Taleb, în vârstă de 42 de ani, se numără printre cele mai cunoscute actrițe din Irak și are nouă milioane de urmăritori pe Instagram.

Moldovenii din diasporă vor putea vota și cu pașaportul expirat
Articolul anterior
Un microbuz a intrat într-un troleibuz pe șoseaua Hâncești. O persoană rănită
Articolul următor