Condiții noi de intrare în Marea Britanie, aplicabile din 2023, inclusiv pentru cetățenii români

Ca parte a efortului Marii Britanii de a digitaliza complet frontierele până în 2025, turiștii vor trebui în curând să obțină o nouă autorizație de călătorie electronică pentru a intra în țară.

Guvernul britanic nu a anunțat încă o dată de lansare a procesului de solicitare online. Autoritățile susțin că sistemul ETA va fi complet operațional până la sfârșitul anului 2023.

„Odată ce ETA va fi introdus, toți călătorii internaționali vor avea nevoie de permisiune pentru a intra sau a tranzita Marea Britanie”, conform Etauk.uk, o organizație privată care detaliază acest proces. „Acest lucru va include naționalități care nu au nevoie de viză pentru a intra în Regat, dar care vor avea nevoie de ETA”, plus cei care călătoresc în Marea Britanie pentru turism, afaceri, educație pe termen scurt și tratament medical.

Guvernul britanic nu a detalii referitoare la această schimbare sau când anume intenționează să o pună în aplicare. De asemenea, nu este clar dacă călătorii vor trebui să prezinte acest formular companiilor aeriene sau autorităților de frontieră britanice la sosirea în țară.

Cererile ar trebui să fie procesate în termen de 48 până la 72 de ore. ETA-urile vor fi valabile pentru călătorii fără viză pentru o perioadă de până la 180 de zile sau șase luni în Regatul Unit ori valabile cu o viză pentru doi ani.

Deoarece ETA nu este o viză, europenii și alți călători care nu au nevoie de viză, inclusiv românii, își vor păstra statutul de scutire de viză, dar vor avea nevoie de ETA pentru a trece granița britanică.

Nu există informații cu privire la cât va costa un permis, dar vizele similare pentru călătorii în alte locuri – inclusiv Canada, Uniunea Europeană și SUA – variază între 5 și 21 de dolari.

În august 2022, UE a amânat până în noiembrie 2023 punerea în aplicare a mult-așteptatului program de vize al Sistemului european de informare și autorizare a călătoriilor, care le cere călătorilor să plătească o taxă pentru a vizita națiunile UE. Americanii și alți călători din alte 62 de țări din afara UE care nu sunt obligate în prezent să solicite vize vor avea nevoie de autorizația ETIAS pentru a intra în UE pentru vizite de până la 90 de zile, inclusiv pentru pasagerii în tranzit. Doar vizitatorii cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani vor trebui să plătească taxa de 7 euro, dar toată lumea trebuie să obțină autorizația.

sursa

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

Mark Zuckerbeg a devenit tată a treia oară

Mark Zuckerbeg, cofondatorul Facebook, a devenit tată din nou. Soția lui, Priscilla, a născut o fetiță, care a primit numele Aurelia.

Fericire în familia lui Mark Zuckerberg: A devenit tată de fetiță

„Bine ai venit pe lume, Aurelia Chan Zuckerbeg. Ești o mică binecuvântare”, a scris acesta pe Facebook.

Mark Zuckerberg este un antreprenor, dezvoltator de software și filantrop american care este cel mai bine cunoscut ca co-fondator și CEO al Facebook, cea mai mare platformă de socializare din lume.

Născut pe 14 mai 1984, la New York, Zuckerberg a dezvoltat de la o vârstă fragedă un interes pentru calculatoare și programare.

A urmat cursurile Universității Harvard, unde a lansat prima versiune a Facebook în 2004 ca site de rețea socială pentru studenții de la Harvard.

Ce spune taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă în Capitală

Taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă susține că fata nu a trecut regulamentar strada.

Totodată, ea susține că troleibuzul s-a oprit la trecerea de pietoni, iar după ce toate persoanele au traversat strada, troleibuzul a început să-și ia viteză, moment în care fetița a alergat înaintea mijlocului de transport pentru a traversa, însă nu a reușit și a ajuns sub roți.

Poliția are o altă versiune. Oamenii legii spun că fata traversa strada regulamentar, transmite protv.md, conform www.stiri.md.

Amintim că acest caz a avut loc în sectorul Ciocana al Capitalei. Copila lovită mortal avea 12 ani. Mai jos, video:

Amazon ar putea avea mai mulți angajați roboți decât oameni în câțiva ani
Articolul anterior
Rusia nu mai emite cetățenilor pașapoarte biometrice, pentru călătorii în străinătate. ,,Sunt prea multe cereri”
Articolul următor