Condițiile de călătorie în Irlanda pentru cetățenii moldoveni

Ambasada Republicii Moldova în Irlanda informează cetățenii despre condițiile de călătorie în țara respectivă.

La intrarea în țară, moldovenii pot prezenta o dovadă privind vaccinarea împotriva COVID-19 sau un act ce dovedește vindecarea de COVID-19 în ultimele 180 de zile.

Dacă moldovenii vor prezenta aceste acte, testul negativ nu mai este necesar și totodată vor fi scutiți de carantină.

În caz contrar, moldovenii vor fi obligați:

• să prezinte dovezi ale unui test RT-PCR negativ sau „nedetectat”, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire în Irlanda;

• să se autoizoleze pe un termen de 14 zile;

• dacă persoana obține un rezultat negativ de la un test RT-PCR efectuat din ziua a 5-a după sosire în Irlanda, atunci va putea părăsi carantina.

Ambasada menționează că vaccinul administrat trebuie să fie aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Călătorii de asemenea trebuie să completeze obligatoriu un formular (www.gov.ie/locatorform) înainte de călătoria în Irlanda.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani trebuie să aibă un test RT PCR negativ cu excepția cazurilor când pot prezenta dovezi valide de vaccinare sau recuperare.

Copiii de orice vârstă, însoțiți de un adult vaccinat sau recuperat, nu vor fi obligați să se autoizoleze după sosire. Însă, în cazul când însoțitorul adult va fi obligat să se autoizoleze, atunci toți copiii la fel vor fi supuși carantinei.

Germania încearcă să-și revină după inundațiile catastrofale, în timp ce numărul deceselor continuă să crească
Articolul anterior
O nouă rută de troleibuz va fi lansată pe strada Columna
Articolul următor
Alte articole interesante