Condițiile de călătorie în UE pentru cetățenii moldoveni. Precizările MAEIE

Uniunea Europeană a actualizat lista țărilor-terțe, rezidenții cărora nu ar trebui să fie afectați de restricțiile temporare aplicate în contextul pandemiei COVID-19 la frontierele externe ale UE în ceea ce privește călătoriile neesențiale. Republica Moldova și Bosnia și Herțegovina au fost excluse din această listă urmare a înrăutățirii situației epidemiologice în țara noastră.

În acest context, cetățenii Republicii Moldova și persoanele cu reședință legală în țara noastră vor putea efectua în statele spațiului Schengen exclusiv călătoriile esențiale. Nu va mai fi posibilă realizarea călătoriilor neesențiale în baza unui rezultatul negativ al testului PCR pentru diagnosticarea COVID-19 în forma solicitată de autoritățile statului de destinație, care a fost efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de traversarea frontierei statului respectiv. 

Totodată, statele spațiului Schengen vor putea permite călătoriile neesențiale ale cetățenilor Republicii Moldova și ale persoanelor cu reședință legală în țara noastră, care au trecut cursul complet de vaccinare anti-COVID-19. 

MAEIE menționează că lista aprobată la nivelul UE are statut de recomandare aplicabilă față de 25 din 27 state membre ale UE (cu excepția Danemarcei și Irlandei). Recomandarea dată nu se aplică direct, ci urmează să fie implementată prin deciziile individuale ale statelor membre ale UE și statelor spațiului Schengen. Respectiv, acele state membre ale UE care, anterior, au introdus Republica Moldova în listele naționale permițând călătoriile neesențiale, au temei pentru eliminarea țării noastre din listele respective.

În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă, la etapa planificării unei călătorii, consultarea alertelor săptămânale publicate pe pagina web a ministerului la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”, precum și verificarea politicilor companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri.

Totodată, rămân valabile cerințele aplicate în contextul regimului fără vize cu Uniunea Europeană, inclusiv deținerea pașaportului biometric valabil, confirmării destinației și scopului călătoriei, asigurării medicale și mijloacelor financiare suficiente.

Manifestații spontane izbucnite pe străzile Parisului! Baricade, haos și incendii. VIDEO!

Mai multe manifestații spontane au izbucnit aseară pe străzile Parisului, Capitala Franței, în urma respingerii moțiunii de cenzură. Numeroase baricade și incendii, iar polițiștii au ieșit în masă să calmeze spiritele.

Vedeți imagini VIDEO mai jos.

Amintim că protestele în Franța au izbucnit în urma nemulțumirii francezilor față de noua reformă a pensiilor, inițiată de gubernul președintelui Emmanuel Macron. Au urmat mai multe moțiuni de cenzură.

VIDEO! Avarie la sistemul de termoficare al Capitalei! Apă fierbinte s-a scurs în cantități mari pe bd. Ștefan cel Mare

O avarie la sistemul de termoficare a avut loc aseară pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din mun.Chișinău. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al SA „Termoelectrica”, Ionela Vasilenco, scrie deschide.md.

colaj foto: www.deschide.md

Astfel, a fost inundație pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în apropierea Universității de Medicină. Apa fierbinte s-a scurge în cantități mari pe artera principală a orașului Chișinău, creând dificultăți atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

Conform datelor prezentate, este vorba de o defecțiune, lucrările de reparație fiind în desfășurare.

„Am fost informați despre localizarea acesteia. La moment au loc lucrări de reparație. În scurt timp problema va fi remediată”, a declarat aseară Vasilenco.

Imagini emoționante cu Bruce Willis, diagnosticat cu demență, la împlinirea vârstei de 68 de ani. Actorul a fost înconjurat de familie

Bruce Willis a vorbit, pentru prima dată în public, de când a fost diagnosticat cu demență. El a fost filmat la cea de-a 68-a aniversare, alături de familie. De când s-a aflat că suferă de demență, celebrul actor de la Hollywood a evitat aparițiile publice.

Bruce Willis' aphasia was suspected by coworkers for years. - Los Angeles  Times

În recentele imagini se poate observa cum celebrul actor vorbește cu greutate și a rămas fără unul din dinții din față. Boala celebrului actor a avansat vizibil, iar fanii sunt îngrijorați după ce imagini cu acesta au devenit publice.

Fosta sa soție, actrița Demi Moore, în vârstă de 60 de ani, a intrat pe Instagram, duminică, pentru a împărtăși un videoclip de la ziua de naștere a lui Bruce, petrecută în familie, potrivit publicației The Sun preluată de gandul.ro.

Actuala soție a lui Bruce Willis, Emma, și fiicele lor Rumer, Scout și Tallulah, au fost prezente la petrecere, împreună cu alți câțiva invitați. Toți au cântat „La mulți ani”…

După ce cântecul s-a încheiat, toată lumea a strigat: „Hip, Hip, Ura”, Bruce a fost îmbrățișat și sărutat de cei câțiva oameni prezenți la mica petrecere.

Bruce pare să fie bine dispus, cântând cel puțin câteva cuvinte din cântec, discutând cu ceilalți petrecăreți și suflând în lumânările de pe plăcinta aniversară. În timp ce toată lumea cânta, el zâmbea, vorbea și făcea gesturi cu mâna.

La un moment dat, a părut să se împiedice ușor, pierzându-și echilibrul, după care a depus un ușor efort pentru a sufla în lumânările de pe tort. Video:

„La mulți ani, BW! Mă bucur că am putut să te sărbătorim astăzi. Te iubesc și iubesc familia noastră. Mulțumesc tuturor pentru dragoste și urări calde, cu toții le simțim”, a scris Demi Moore pe Instagram.

Bruce Willis has spoken for the first time since his dementia diagnosis was revealed
The star recently celebrated his birthday with family, sharing a sweet video from the bash
The Die Hard star smiled throughout the clip, revealing a missing tooth
Bruce's ex-wife Demi Moore joined their daughters and his current wife at the celebration
Bruce is a prolific actor and his diagnosis hit his family and friends – as well as fans – hard

Îmbulzeală mare la concertul interpretei ruse Zivert, susținut la Chișinău. Fanii au uitat de Covid
Articolul anterior
Deținuții unui penitenciar, angajați de către un agent economic la culesul de struguri
Articolul următor