Condițiile în care moldovenii cu cetățenie română pot merge în vacanță în Grecia, din 16 aprilie

Grecia se pregătește să redeschidă granițele pentru turiștii români din 16 aprilie. Cei care își doresc să viziteze tărâmurile elene trebuie să facă dovada că s-au vaccinat împotriva COVID-19, că au anticorpi după ce au trecut deja prin boală sau să prezinte un test PCR negativ.

Anunțul ministrului grec al turismului vine la fix, spun reprezentanții agențiilor de turism, în condițiile în care numeroși români s-au arătat interesați să-și petreacă inclusiv mini-vacanța de Paște în Grecia.

„Pentru turiștii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte ușor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și mi-a comunicat lucrurile acestea”, a spus ministrul economiei Claudiu Năsui la Digi24.

Mai complicat poate fi la întoarcerea în țară. La moment, pentru intrarea în Republica Moldova este necesară prezentarea testului negativ la Covid-19 sau plasarea în carantină pentru 14 zile. Totuși, lucrurile ar putea să se schimbe, pe măsură ce campania de vaccinare devine mai amplă, iar Moldova ar putea fi scoasă din grupul țărilor cu risc ridicat.

sursa

O femeie a avut un șoc. S-a trezit peste noapte cu 1,2 milioane în cont și a refuzat să înapoieze banii
Articolul anterior
Când vor putea chișinăuienii să meargă la cimitire pentru a face curățenie
Articolul următor
Alte articole interesante