Consilieri raionali și familiile lor, primari și alți șefi din raioane, vaccinați prioritar cu serul Pfizer fără șă își aștepte rândul

În Republica Moldova ar fi fost vaccinate persoane care n-ar fi avut prioritate la imunizare. Acestea ar fi beneficiat de serul Pfizer, deși nu fac parte din grupa de risc și nu se regăsesc în categoriile primare pentru vaccinare. În același timp, mai multe cadre medicale încă își așteaptă rândul pentru a fi invitați la imunizare.

Printre persoanele care au sărit peste rând s-ar număra mai mulți consilieri raionali și familiile lor (părinți, socri), primari, oameni de afaceri etc. Mai grav, unii manageri de instituții medicale ar fi primit bani pentru ,,a aranja” proceduri de vaccinare.

Despre acest lucru a vorbit consiliera în domeniul sănătății Ala Nemerenco, care susține că a primit numeroase reclamații din partea colegilor din raioane cu referire la aceste nereguli.

Potrivit consilierei, a fost făcut un efort enorm ca vaccinurile să ajungă în țara noastră, iar asemenea nereguli sunt inadmisibile.

,,Ieri și astăzi au apărut în spațiul public mai multe informații despre vaccinarea în etapa I “pe pile” sau și mai rău “pe bani”. Am primit și eu mai multe mesaje de la medicii care erau incluși în lista pentru vaccinare, dar nu le-a ajuns vaccin din motiv că au fost vaccinate cu totul alte persoane.

Planează suspiciuni asupra Centrelor de vaccinare din Edineț, Ungheni, unor instituții medicale din Chișinău. Deci deocamdată vaccinul ajunge în țară doar prin donații și printr-un efort considerabil.

Alții în schimb se căptușesc cu câte 200-300 euro pentru un Pfizer. Mi-aș dori mult ca organele statului să se sesizeze pe acest subiect. Iar Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să verifice listele vaccinaților, să identifice persoanele în cauză și să le facă numele publice pe toată țara. Atât ale celor vaccinați pe așa o cale, cât și ale celor care au facilitat procedura. Să-și cunoască țara întreagă “eroii”.

Conducătorii instituțiilor medicale cu așa istorii, i-aș demite ca pe timp de război, fără judecată”, a menționat consiliera prezidențială.

Potrivit Alei Nemerenco, în câteva ore, de când a scris postarea, a primit zeci de mesaje cu cazuri concrete despre cum în diferite raioane s-au vaccinat ,,consilierii locali cu tot cu socrii și soacrele lor, primari, diferiți șefi – de restaurante, de bănci sau magazine… Iar medicii stau și își așteaptă rândul. Ca și mulți alții”.

Este regretabil că ,,țara aceasta a ajuns să fie populată mai mult de neoameni, decât de oameni…”, a notat Ala Nemerenco.

Calificarea pentru Campionatul Mondial 2022: Moldova-Danemarca, scor 0:8
Articolul anterior
A murit proprietarul PRO TV, într-un accident de elicopter
Articolul următor