Constantin Cheianu își încheie ultimul sezon la „Ora de ras”

Jurnalistul și scriitorul Constantin Cheianu se retrage din cadrul proiectului „Ora de ras” de la Jurnal TV. După 14 ani în calitate de autor și prezentator al emisiunii, a venit astăzi cu un mesaj de rămas bun, anunțând că la 31 iulie își încheie ultimul sezon.

MOLDPRES News Agency - Scriitorul Constantin Cheianu își sărbătorește cea  de-a 60-a aniversare
Autorii emisiunii „Ora de Ras”, Constantin Cheianu şi Anatol Durbală, şi-au  prezentat scuze publice pentru subiectul despre tragedia în care şi-a  pierdut viaţa un pompier | Jurnal.md

„Am scris emisiunea aceasta cu pasiune și îndârjire preț de aproape paisprezece ani, m-am transformat în timp, vorba lui Anatol Durbală, într-o ”fabrică de producere a scenariilor”. A trebuit să privesc mii de emisiuni toxice cu personaje antipatice, emisiuni, la care nu m-aș fi uitat niciodată, dacă nu ar fi trebuit să fac ”Ora de Ras”. M-au motivat revolta pe care am simțit-o de când mă știu față de orice fel de nedreptate, apoi dorința de a scăpa de regimul criminal al lui Plahotniuc și, nu în ultimul rând, ambiția de a izbuti o emisiune de satiră politică de succes. Dacă am reușit s-a întâmplat grație libertății editoriale absolute de care m-am bucurat și simpatiei publicului. Am scris în acești paisprezece ani atât cât nu am scris tot restul vieții mele și astăzi am ajuns să simt mai mult ca niciodată nevoia unei pauze, a unei schimbări. Vreau să mă gândesc în voie la ce am făcut și ce mai apuc să fac în viața asta, poate, nu în ultimul rând, să mai scriu o carte”, a menționat Constantin Cheianu conform Jurnal.md.

Următorul sezon al emisiunii „Ora de ras” va avea din toamnă un nou format.

„Las cu încredere „Ora de Ras” pe umerii mai tineri ai lui Anatol, este un om talentat și ambițios, știu că va face tot ce poate pentru ca emisiunea să apară în continuare. Este și dorința mea, iată de ce decizia de a mă retrage din proiect le-am comunicat-o lui și colegilor de la Jurnal TV încă de iarna trecută, ca să avem destul timp să găsim soluții și oameni pentru continuarea proiectului. La capătul acestor paisprezece cei mai agitați și mai plini ani din viață, când a trebuit să renunț la o parte din mine totuși, recunosc că mi s-a făcut dor de liniște și reculegere. Nu înseamnă că de aici încolo o să tac, îmi doresc mult ca parcursul nostru european să devină ireversibil, iată de ce o să iau atitudine ori de câte ori va fi cazul, o să susțin, o să condamn. Pe lângă tristețea firească ce însoțește orice sfârșit, gândul unei schimbări în viață îmi transmite aproape aceiași emoție ca în tinerețe. Mulțumesc, JURNAL TV, mulțumesc, ORA DE RAS!”, și-a încheiat mesajul Constantin Cheianu.

Jurnalistul a anunțat retragerea sa din cadrul proiectului „Ora de ras” încă din mai, în cadrul emisiunii „Vânturile, valurile”, prezentată de Val Butnaru. Constantin Cheianu a precizat că va reveni la scris și la literatură.

Trei rachete de croazieră şi opt drone lansate de ruși în timpul nopţii trecute. Toate au vizat capitala Kiev
Articolul anterior
Premierul ungar Viktor Orban face noi declarații controversate: „Națiunile slabe vor pieri, iar cele puternice vor rămâne. Trebuie să ne pregătim”
Articolul următor