Consumatorii din nordul țării riscă să rămână fără lumină din cauza unor datorii de 35,5 milioane de lei

Datoriile de peste 35,5 milioane de lei acumulate de ÎIS „Acva-Nord” pentru energia electrică consumată pun în pericol stabilitatea furnizării energiei electrice către consumatorii din regiunea de nord a țării.

Despre aceasta a anunțat astăzi, 25 august, FEE-Nord, transmite Știri.md.

„Din cauza modului de administrare al ÎIS „Acva-Nord”, asistăm la majorarea constantă a datoriilor față de Societatea pe Acțiuni „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Astfel, în perioada decembrie 2022 – iulie 2023, ÎIS „Acva-Nord” a acumulat o datorie de 26,2 milioane de lei pentru energia electrică consumată, având în vedere că în tabelul creanțelor în cadrul procedurii de insolvabilitate au fost incluse doar 9,3 milioane. 

Tratăm cu înțelegere situația financiară dificilă cu care se confruntă la moment ÎIS „Acva-Nord”, dar este important să subliniem că datoria acumulată afectează direct capacitatea noastră de a furniza energie electrică și pune în pericol furnizarea energiei electrice către consumatorii din regiunea de nord a Republicii Moldova.

Încurajăm ÎIS „Acva-Nord” să abordeze cu seriozitate această situație și să coopereze cu noi pentru identificarea soluțiilor viabile. Este în interesul tuturor să luăm măsuri pentru a preveni consecințele negative asupra alimentării cu energie electrică și pentru a asigura un mediu durabil și stabil pentru toți consumatorii”, a punctat FEE-Nord.

Moldovenii nu vor mai putea cumpăra mașini și apartamente cu bani cash
Articolul anterior
Cinci oameni au murit din cauza unei bacterii într-un oraş din Polonia
Articolul următor