Contrabandă cu parfumuri de ,,brand”, toate cu marcajele unor producători renumiți. Ce pedeapsă riscă un moldovean?

300 de kg de detergenți, dar și 70 de parfumuri de brand au fost depistate de vameși în mașina unui tânăr de 32 de ani, la ieșirea din orașul Cimișlia.

separator
După ce au primit o informație operativă, vameșii au somat în trafic mașina suspectului, pentru verificări. Forțele de ordine au depistat în autoturism aproximativ 300 de kg de detergenți, dar și 70 articole de parfumerie, toate cu marcajele unor producători renumiți.

Șoferul mașinii nu a putut prezenta niciun act pentru marfa pe care o transporta. Prin urmare, tot lotul, valoarea căruia depășește 200.000 de lei, dar și automobilul, cu care era transportat, au fost reținute la una din subdiviziunile vămii.

Acum, șoferul mașinii este cercetat pentru contrabandă cu marfă în cantități comerciale. Totodată, experții urmează să stabilească dacă bunurile depistate în mașina bărbatului sunt, într-adevăr, de brand, sau tânărul ar fi încălcat drepturile de proprietate intelectuală a producătorilor. Vameșii continuă investigațiile pentru a identifica toate persoanele implicate în schema de contrabandă și pentru a le trage la răspundere conform legii.

Ropote de aplauze! Trupa Brio Sonores a evoluat la ceremonia de încheiere a campionatului mondial „Worldskills” din Kazan
Articolul anterior
12 plante vindecătoare pe care este bine să le ai în casă
Articolul următor
Alte articole interesante