Controale în Capitală. Cetățenii, avertizați să poarte masca. Poliția: ,,Vom aplica amenzi”

Mulți cetățeni nu respectă decizia CNESP privind purtarea măștilor în locurile publice deschise. Unii spun că nu au știut despre acest lucru, alții găsesc scuze diferite. Între timp, poliția informează în mod regulat cetățenii despre importanța purtării măștilor.

separator

– Vă avertizăm că în locurile publice deschise trebuie să purtați o mască. „Am scos-o mai devreme ca să iau aer proaspăt, dar de obicei o port”.

– În acest moment, vă avertizăm doar, în viitor s-ar putea să fiți amendați. – Da, nu știam. – Vă rugăm să purtați o mască. – Este greu să respiri cu ea.

Unii orășeni spun că nu știau nimic despre noile reguli.

– Mi-e greu să respir. În troleibuz trebuie să o porți, dar pe stradă nu știam că este nevoie… ”

– Vă rugăm să purtați masca de protecție. Trebuie să știți că într-un loc public deschis, trebuie să o purtați atât pentru siguranța dvs., cât și pentru siguranța celorlalți. – Nu am știut.

„Ne pare rău, știam că acest lucru este obligatoriu doar în locuri publice aglomerate. Mulți oameni nu cunosc legislația și, în acest caz, este util să știm.”

Alți cetățeni s-au referit la probleme de sănătate: „Știți, este foarte incomod, nu știu ce fel de măști vând, că provoacă alergie. Cum să o port dacă am alergie, cum? Este incomod, complet incomod.”

Controalele din oraș vor continua până la sfârșitul stării de urgență.

„Masca ar trebui să acopere atât gura, cât și nasul. Deocamdată, polițiștii îi avertizează doar pe cei care nu o poartă, dar apoi persoanele iresponsabile vor fi amendate și pot fi chiar urmărite penal”, spune Ion Capmoale, angajat al IP Chișinău.

Decizia de a purta măști în locuri publice deschise a fost luată de comisia municipală de sănătate pe 20 noiembrie. De atunci, au fost emise peste 100 de amenzi. Vineri, autoritățile au anunțat Stare de urgență în domeniul sănătății publice. Va intra în vigoare pe 30 noiembrie și va dura până pe 15 ianuarie.

sursa: www.publika.md

În vânzare au apărut sicriele ,,cu geam” pentru răposații de Covid
Articolul anterior
Fiul Nataliei Gordienko împlinește astăzi 3 anișori. ,,Te iubesc mai mult decât viața!”
Articolul următor
Alte articole interesante