Copii cuminţi cu vedete părinţi, ediția a III-a!

De ziua copiilor, vedetele autohtone împreună cu odraslele lor au susţinut un concert inedit în incinta Palatului Naţional. Artiştii au avut emoţii duble, atât pentru ei, cât şi pentru micile lor vedete.

separator


Micuţii interpreţi au strălucit pe scenă alături de părinţii lor şi au avut o prestaţie muzicală de excepție. Aceştia au primit cadouri şi flori de la prieteni, colegi şi rude.

Chiar dacă pentru unii artişti este o exlusivitate să apară în scenă însoțiți de copii lor, iar pentru alţii dimpotrivă, cert este că toţi au avut emoţii uriaşe, mai ales Aura, una dintre organizatoarele acestui spectacol.

Aura: „Emoţiile mele sunt duble pentru că îmi fac griji nu numai pentru copiii mei, dar şi pentru tot spectacolul, mai ales că anul acesta participă nu doar interpreţi, dar şi oameni de televiziune sau prezentatori.”

Ideea acestui concert a venit de la o sugestie banală, de a satisface curiozitatea moldoveanului, print-un concert în care artiştii să cânte împreună cu micuţii lor,  asfel aflând cine sunt micile vedete şi ce vârstă au aceștea.

Aura: „Un bun prieten al familiei noastre ne-a dat această idee când ne gândeam ce proiecte să mai facem. Pornind de la ideea  că moldovenii sunt firi curioase și  vor să știe cum sunt copiii vedetelor autohtone.”

Chiar dacă au avut o prestaţie în scenă de notă zece, nici unul din copiii Aurei nu vrea să devină interpret.

„Când voi fi mare vreau să devin actriţă, pompier sau poliţistă”, a spus Lory, pe când Bety vrea să devină balerină, frizeriţă sau dansatoare.

Pentru această zi specială pe care copiii o aşteaptă cu nerăbdare un an întreg, interpretul Adi împreună cu feciorul său Valentin, au pregătit o piesă în exclusivitate pentru spectacolul dedicat celor mici. Artistul este mândru că piciul său a moştenit acest talent de la el şi că sunt o echipă perfectă pe scenă. Dar cu toate acestea a avut emoţii duble, atât pentru el, cât şi pentru mica vedetă.

Adi:“Împreună cu Vali emoţiile sunt mai mari, nu îmi fac emoții doar pentru evoluția  mea, dar şi pentru el. I-am descoperit talentul de interpret, după ce fredona prin casă, melodiile cântate la Tv şi de pe paginile web. Şi am decis să-l punem la o încercare, să vedem dacă ţine sau nu ritmul notelor muzicale. Până una alta se descurcă binişor, mai târziu vom vedea, sperăm ca programul şcolar să nu-i dea peste cap planurile muzicale. La piesa din această seară am muncit mai bine de 3 luni, acum o lună am „scos-o din cuptor” şi astăzi îi facem  premiera absolută aici la Palatul Naţional”.

Şi micile vedete au pretenţii la capitolul vestimentar.

Adi: „Cel mai greu a fost să alegem ţinuta lui Valentin, chiar dacă este micuţ, este un tip pretenţios, atunci când vine vorba de haine. Într-un final, soţia şi Dna Lilia, şefa studioului în care activeză Vali, i-au ales o ţinută pe măsură, care s-a combinat perfect şi cu ţinuta mea”.

Din meniul pieselor săltăreţe şi pline de voie bună nu a lipsit nici muzica populară. Igor Cuciuc alături de mica vedetă Andreea, au cântat şi au dansat de au „rupt” scena Palatului Național, încât au ridicat toată sala în picioare. Interpretul a avut emoţii mai mari pentru fiica lui, decât pentru el şi a fost un examen trecut cu brio de amândoi.

Igor Cuciuc:“Am avut emoţii mai mari ca fiică-mea, pentru că îmi făceam griji să nu uite cuvintele şi să nu greşească gesturile. Dar vreau să spun că ea s-a prezentat mai bine, a făcut totul foarte frumos şi a dansat aşa cum am învăţat-o. Pentru mine a fost un examen foarte important. Copilul mai mult de 2, 3 ori nu repetă o piesă, o păcăleam că mergem la distracţii şi aşa mai cânta o dată. E mai complicat să lucrezi cu copiii, dar sunt mândru că a însuşit piesa din primele 3 repetiţii”.


Concertul „Copii cuminţi cu Vedete părinţi” se află la cea de-a treia ediţie, iar organizatoarele, Nona Marian şi Aura se străduiesc în fiecare an să facă din acest eveniment un adevărat spectacol pentru toţi copiii.

Text: Cristina Mihalachi

Primele imagini cu resturile submersibilului Titan, scoase din adâncuri

Au apărut primele imagini cu resturi ale submersibilului Titan, scoase din adâncuri și aduse la țărm, la cheiul Gărzii de Coastă canadiene din St. John’s, Newfoundland.

Primele imagini cu resturile submersibilului Titan, scoase din adâncuri

Resturi ale submersibilului Titan, care transporta cinci persoane într-o călătorie în largul mării către epava centenară a navei Titanic, în cadrul unei expediţii turistice, au fost găsite la cinci zile după ce a fost lansată o operațiune masivă de căutare, când acesta a pierdut contactul cu nava-mamă, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Submersibilul Titan, care are o lungime de 6,7 metri şi este operat de compania americană OceanGate Expeditions, şi-a început coborârea duminică la ora locală 8:00 (15:00, ora României).

Contraamiralul John Mauger, din cadrul Pazei de Coastă a SUA, a declarat că nava a suferit o „implozie catastrofală”, ucigând toate cele cinci persoane aflate la bord.

Imaginile au arătat cum piesele sunt descărcate de pe nava Horizon Arctic la cheiul Gărzii de Coastă canadiene din St. John’s, Newfoundland.

Un efort uriaș de căutare și salvare a fost lansat pentru a recupera nava dispărută, dar, în mod tragic, au fost recuperate resturi de pe epavă la aproximativ 490 de metri de prova Titanicului.

S-a confirmat că implozia a avut loc la 18 iunie, data dispariției submarinului, iar toți cei cinci pasageri aflați la bord au fost uciși.

Cele cinci persoane care au murit în urma „imploziei catastrofale” ale submersibilului Titan sunt Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, care deținea nava, Hamish Harding, Paul-Henri Nargeolet, Shahzada Dawood și fiul său de 19 ani, Suleman Dawood.

În urma acestui incident îngrozitor, oficialii americani din domeniul maritim au declarat că vor publica un raport menit să îmbunătățească siguranța submersibilelor la nivel mondial.

Anchetatorii din SUA, Canada, Franța și Marea Britanie colaborează îndeaproape la investigarea accidentului din 18 iunie.

Aceștia susțin că incidentul s-a petrecut într-o „regiune neiertătoare și greu accesibilă” din Atlanticul de Nord, a declarat contraamiralul John Mauger, de la primul district al Gărzii de Coastă americane, din cadrul Gărzii de Coastă.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

TikTok introduce o nouă actualizare. Părinții vor putea alege videoclipurile la care să nu aibă acces copiii lor

TikTok a introdus o nouă opțiune prin care părinții și tutorii pot filtra videoclipurile pe care nu doresc să le vadă copiii lor, în cadrul funcționalității de împerechere familială a aplicației, scrie Sky News.

TikTok tests landscape videos in major shake-up - BBC News

Această caracteristică adăugată vine în sprijinul siguranței utilizatorilor și se alătură posibilității deja existente de a seta propriile filtre de conținut pentru a evita videoclipurile asociate anumitor cuvinte sau hashtag-uri.

Deși adolescenții vor fi notificați cu privire la filtrele inițiale selectate de părinți, aceștia au opțiunea de a nu le folosi și de a opta pentru alte setări.

TikTok a căutat un echilibru între pragmatism și transparență, oferind familiilor posibilitatea de a alege cea mai potrivită experiență pentru fiecare, având în vedere că fiecare familie este diferită, a explicat Julie de Bailliencourt, șefa globală a politicii de produs a TikTok, scrie AlephNews.

„Am vrut să ne asigurăm că avem echilibrul potrivit de pragmatism și transparență pentru a permite familiilor să aleagă cea mai bună experiență pentru propria familie, deoarece fiecare familie este diferită”, a declarat De Bailliencourt.

Această adăugire vine în contextul finalizării unei legi guvernamentale privind siguranța online, care a trecut printr-un proces de examinare în Camera Lorzilor, inclusiv un amendament care ar putea permite medicilor legiști și părinților îndurerați să acceseze datele din telefoanele copiilor decedați.

TikTok nu a făcut comentarii specifice cu privire la acest amendament, dar a subliniat că colaborează îndeaproape cu guvernul pentru elaborarea legislației.

De-a lungul timpului, TikTok a fost supusă presiunilor din cauza legăturilor sale cu China, fiind deținută de ByteDance din Beijing. În plus, la începutul acestui an, a fost interzisă utilizarea TikTok pe telefoanele guvernului britanic.

TikTok a anunțat și formarea unui consiliu global al tinerilor, format din utilizatori ai platformei, care va fi lansat în acest an. Consiliul va funcționa ca un organism consultativ similar cu consiliile de conținut și de siguranță ale TikTok, compuse din experți independenți care ajută la fundamentarea politicii de moderare a platformei.

În același timp, TikTok a afirmat că nu a existat nicio schimbare în politicile sale privind dezinformarea electorală, în contrast cu decizia rivalului YouTube de a nu mai șterge afirmațiile false legate de presupusa fraudare a alegerilor din SUA din 2020.

A rămas văduvă peste doar 10 minute după ce a spus ”Da”. O mireasă, în stare de șoc după ce mirele s-a prăbușit și a murit chiar la nuntă

O nuntă din Nebraska, SUA, s-a transformat într-o tragedie după ce mirele s-a prăbușit chiar în timpul ceremoniei și ulterior a murit la spital, scrie digi24.ro.

Johnnie Mae Dennis și Toraze Davis tocmai își rostiseră jurămintele și se pregăteau pentru o sesiune foto, când bărbatul, în vârstă de 48 de ani, s-a prăbușit inconștient. A fost dus de urgență la spital, unde medicii i-au descoperit un cheag de sânge.

Din păcate, nu au putut să-l salveze, iar Davis a murit, potrivit The Independent. „A fost cea mai fericită zi din viața lui Toraze. Zâmbea încontinuu și vedeam cât de fericit era. Pur și simplu era cea mai frumoasă zi din viața lui”, a declarat Monica Miller, o prietenă a cuplului, pentru un post de televiziune din Omaha. Tot ea a creat și pagină pe GoFundMe, un site de donații, pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor de înmormântare. „Johnnie Mae și Toraze plănuiau să-și trăiască restul vieții împreună.

Din păcate, Toraze și-a dat ultima suflare la scurt timp după ce a spus „Da”… După cum știți, Johnnie Mae îi ajută întotdeauna pe alții. Este momentul nostru să o ajutăm și noi pe ea”, se spune în anunțul de pe GoFundMe. Rudele și prietenii s-au adunat în jurul miresei care este în stare de șoc după ce i s-a întâmplat. „Într-o secundă.

S-a întâmplat într-o secundă. S-a căsătorit și a rămas văduvă în doar 10 minute”, a declarat Jewel Roberson, prieten al celor doi miri. Toraze Davis, care a deținut o funcție de conducere la un centru de îngrijire a persoanelor cu dizabilități, va fi înmormântat pe 5 iulie.

Indiana: “Ador bucătăria italiană”
Articolul anterior
Copii cuminţi cu vedete părinţi, ediția a III-a!
Articolul următor