Copii din școli sportive și școli internat, de pe ambele maluri ale Nistrului, au participat la Maratonul de Crăciun, organizat cu sprijinul Uniunii Europene

Circa 100 de copii din școli sportive și școli internat de pe ambele maluri ale Nistrului au concurat și au primit cadouri în cadrul Maratonului de Crăciun, desfășurat la Chișinău duminică, 22 decembrie.

separator

Cu ajutorul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, ei au reușit să ajungă la cursa din Piața Marii Adunări Naționale, ca să se distreze și să susțină un mod sănătos de viață.

Reprezentanta rezidentă adjunctă PNUD în Moldova, Andrea Cuzyova, a menționat:

“Sportul unește și îi face pe toți egali. Aici nu contează religiile, rasele, convingerile politice și nu contează de unde ești. În acest context, vreau să subliniez parteneriatul nostru strategic cu Uniunea Europeană. Împreună cu PNUD Moldova, UE dezvoltă Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, care implică oameni de pe ambele maluri ale Nistrului în proiecte comune care să îmbunătățească viața tuturor pe tot teritoriul țării”.

În total, la Maratonul de trei kilometri au participat sute de persoane de toate vârstele. Alergătorii s-au prezentat la start purtând cel puțin un element vestimentar de Crăciun, ca să susțină atmosfera de sărbătoare.

Și organizatorii au avut grijă de această dispoziție, împărțind cadouri pe parcurs.

La sfârșitul evenimentului s-a desfășurat un concurs al celui mai impresionant costum.

O parte din fondurile adunate în cadrul Maratonului vor fi donate familiei unui băiețel din raionul Ungheni, care suferă de paralizie cerebrală.

Maratonul de Crăciun, aflat la cea de-a șaptea ediție, a fost organizat de Sporter.MD. Printre susținătorii manifestației s-a numărat și Programul finanțat de Uniunea Europeană „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, prin intermediului Platformei tematice Sport.

Foto! La Castel Mimi a fost feerie în Ajunul Crăciunului, pe ritmurile orchestrei lui Cristofor Aldea-Teodorovici
Articolul anterior
Un avion Fokker olandez cu 100 de persoane la bord s-a prăbușit în Kazahstan
Articolul următor
Alte articole interesante