Copiii cu dizabilități și-au demonstrat talentul, în cadrul Festivalului Internațional de creație incluzivă

Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, în parteneriat cu Asociația părinților cu copii cu dizabilități mintale „Planeta Carității”, organizează în perioada 14 – 16 septembrie 2018, Festivalul internațional de creație incluzivă. „Bunătatea noastră să încălzească sufletele voastre” – este genericul primei ediții a festivalului, care a reunit copii și tineri talentați din mai multe țări.

separator

Organizatorii și-au propus să creeze un spațiu creativ incluziv, pentru persoanele cu dizabilități și semenii lor, care va contribui la dezvoltarea potențialului creativ al copiilor, dezvoltarea talentelor, atragerea specialiștilor pentru a oferi asistență creativă și metodică copiilor și tinerilor cu dizabilități, schimbarea atitudinii societății față de persoanele cu dizabilități ca participanți egali la procesul cultural etc.

La festival participă în jur de 100 de persoane cu dizabilități, din Federația Rusă, Republica Moldova, inclusiv UTA Găgăuzia, cu vârsta curprinsă între 10 și 45 de ani, oficiali din cadrul ambasadelor, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale ș.a.

Copiii și tinerii sunt implicați în diverse activități artistice, cu participarea ansamblurilor de familie, cursa sportivă „starturi vesele”, competiții la jocul de dame, expoziție de artă decorativă ș. a.

Totodată, copiii și tinerii vor participa la masa rotundă „Creația incluzivă: oportunități și probleme”, în cadrul căreia se vor pune în discuții metodele de soluționare a problemelor pe care le identifică persoanele cu dizabilități și vor încerca să formuleze recomandări pentru specialiștii care lucrează cu persoanele cu dizabilități și pentru părinții acestora.

Video. Filip Kirkorov a lansat un videoclip alături de Timati și Egor Krid
Articolul anterior
În Finlanda, laptele se dă gratis cu o zi înainte de expirarea termenului de valabilitate
Articolul următor
Alte articole interesante