Copiii de la Centrul de Plasament al Fundației Regina Pacis pledează pentru o lume fără deșeuri din plastic

Copiii din cadrul Centrului de Plasament al Fundației Regina Pacis și-au propus să adopte un mod de viață mai ecologic și au învățat, vara aceasta, cum să reducă consumul de plastic în viața zilnică. Provocarea, deloc ușoară, a fost inspirată din mesajul campaniei mondiale “Iulie fără plastic“ (Free July 2019), care îndeamnă oamenii, an de an, să pledeze pentru o lume fără deșeuri din plastic.

separator
Pe parcursul a două luni de zile – iulie și august, atât copiii, cât și colectivul Centrului de Plasament Regina Pacis au desfășurat o serie de activități informative și ecologice. În primul rând, copiii au renunțat la sticle de plastic, iar, ca alternativă, fiecare copil a fost îndemnat să folosească sticlele reutilizabile. Totodată, săpunul din flacon a fost înlocuit cu săpunul solid, iar în locul pungilor din plastic s-a preferat utilizarea pungilor confecționate din material. O altă activitate tematică a fost excursia organizată la piața de produse Second Hand unde copii au înțeles că hainele uzate, pot avea a doua șansă.

Activitățile orientate pe reducerea consumului de plastic nu s-au terminat aici. Dorința de a promova în continuare un mod de viață mai sănătos ne-a determinat să legăm un parteneriat cu Centrul sportiv-distractiv pentru copii și părinți Panda Kids. Prin urmare, săptămâna trecută, copiii din cadrul Centrului de Plasament Regina Pacis au organizat un eveniment informativ pe tema reducerii consumului de plastic, iar reprezentanții localului au aderat la inițiativa globală de a renunța la tacâmurile din plastic, folosite în timpul sărbătorilor festive.

Sorina Grejdeanu, educator în cadrul Centrului de Plasament Regina Pacis:

,,Noi credem că inițiativa “Iulie fără plastic“ a prins viață. În aceste două luni de campanie, provocarea în care ne-am lansat a devenit, de fapt, un nou stil de viață pentru întregul Centru de plasament al Fundației Regina Pacis și ne bucurăm că reușim să contribuim împreună la reducerea consumului de deșeuri”.

Campania  “Iulie fără plastic“ a fost lansată pentru prima dată în Australia, în anul 2011, de Fundația Plastic Free, iar, în prezent inițiativa are milioane de susținători în întreaga lume.

Fundația Regina Pacis este o organizație care oferă asistență psihologică, socială, medicală copiilor lipsiți de îngrijirea părintească și asistență familiilor social vulnerabile. Misiunea Fundației este de a contribui la reintegrarea în societate a tuturor celor aflați în dificultate, în special, a copiilor și familiilor acestora aflate în situații de risc.

Orașul Chișinău s-a calificat în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027

Orașul Chișinău va concura în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027. Forumul European de Tineret a publicat lista scurtă a orașelor finaliste, anunță edilul, Ion Ceban.

”CHIŞINĂU – oraș finalist pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027!

Forumul European de Tineret a publicat lista scurtă a orașelor finaliste, care vor lupta pentru titlul important.

M-am bucurat să aflu această noutate pentru tinerii noștri și pentru toate eforturile pe care le depunem în dezvoltarea segmentului de tineret în municipiul Chișinău.

Echipa de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău împreună cu organizațiile de tineret, sub egida Primăriei Municipiului Chișinău, vor lucra la elaborarea unui plan complex de activități pentru tineri, care urmează a fi prezentat către juriul european. Ca urmare, în luna noiembrie vom afla rezultatele finale!

Acest rezultat demonstrează efortul depus în ultimii ani pentru dezvoltarea sectorului de tineret din municipiul Chișinău.”, scrie edilul într-o postare pe Facebook.

Sub ce număr va urca pe scena de la Eurovision 2024 interpreta Natalia Barbu

Interpreta Natalia Barbu care va reprezenta R. Moldova la concursul Eurovision din acest an va evolua în prima semifinală sub numărul 11. Ordinea a fost stabilită în seara zilei de 26 martie, scrie ziar.md.

Țara noastră va lupta pentru un loc în finală cu următoarele state: Ucraina, Cipru, Polonia, Serbia, Lituania, Croația, Irlanda, Slovenia, Islanda, Finlanda, Portugalia, Luxembourg, Australia și Azerbaidjan.

În cea de-a doua semifinală vor evolua reprezentanții următoarelor țări: Austria, Malta, Elveția, Grecia, Cehia, Albania, Danemarca, Armenia, Israel, Estonia, Georgia, Olanda, Norvegia, Letonia, San Marino și Belgia. În acest an, România s-a retras din concurs.

Pe 17 februarie, 11 cântăreți din R. Moldova, care au trecut de etapa audițiilor live, vor lupta pentru a reprezenta țara la Eurovision 2024. Printre concurenți se numără și Natalia Barbu, care în 2007 a urcat pe scena Eurovision și a ocupat locul zece.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai.

Anul trecut, R. Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey mamma.

Afecțiunea de care suferă Cleopatra Stratan și nu poate scăpa de ea nici cu operație

Cleopatra Stratan a făcut o dezvăluire șocantă pe rețelele de socializare, atunci când a mărturisit că suferă de o afecțiune care nu poate fi operată, scrie presa română

La vârsta de doi ani, Cleopatra Stratan a fost diagnosticată cu o afecțiune oftalmologică gravă, respectiv astigmatism hipermetropic. Această problemă nu poate fi rezolvată nici cu ajutorul unei operații, motiv pentru care artista preferă să poarte ochelarii cu care s-a obișnuit de atât de multă vreme. Ea a povestit că a încercat să apeleze și la lentile de contact, însă acestea nu au fost de prea mare ajutor, dat fiind că dioptriile ei sunt foarte mari.

„Nu am miopie, am astigmatism hipermetropic, dioptriile foarte mari și port ochelari de la 2 ani. M-am interesat și de operație, însă peste tot mi s-a spus că șansele de vindecare, la ceea ce am, nu sunt de 100% (doar îmi scade dioptria sau recidivează în timp). Am încercat și lentile de contact, văd mai prost cu ele, din cauza dioptriilor mari (e mult de explicat medical de ce). În concluzie, prefer să port ochelari pentru tot restul vieții, îi ador și fac parte din mine!”, a povestit Cleopatra Stratan pe pagina ei de Instagram.

Nici chiar la Asia Express nu a renunțat la ochelari, cu toate că nu puține au fost ocaziile când aceștia au încurcat-o în timpul probelor extrem de dificile. Cleopatra Stratan nu s-a putut despărți de ochelarii de vedere nici în ziua nunții.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită la Târgul Meșterilor Populari – eveniment organizat cu ocazia aniversării a 130 de ani de la fondarea muzeului!
Articolul anterior
Un bărbat din raionul Sîngerei și-a luat zilele prin electrocutare
Articolul următor