Copil abandonat pe calea ferată când avea o lună este acum medic ATI

Valentin Perduș a fost abandonat pe o cale ferată când avea numai o lună. A ajuns în mai multe centre de plasament unde a fost agresat și înfometat. Acum este medic, lucrează la Spitalul Municipal Timișoara.

”Ce pot învăța aceşti copii de la aceşti educatori? Probabil nimic. Ce sentimente poţi avea? N-ai cum. Empatia, bucuria, fericirea pentru o bomboană, nu aveai. Erai tot într-o luptă, pentru că, de multe ori, mâncarea pe care o primeam noi, în centrele de plasament, nu era tocmai bună.

Majoritatea mâncării era aruncată la porci. Eram bătuţi uneori, înfometaţi, făceam baie fiecare cum puteam. Spre exemplu, eram ca în armată, când trebuia să faci în 5 minute, să te clăteşti, să te săpuneşti, să te clăteşti din nou, sub apă rece. Nu era apă caldă. Dar uite că am rezistat acestor condiții nu chiar prielnice”, a mărturisit Valentin, conform Aleph News.

”Pe tot parcursul şcolarizării mele, la ucenici şi profesională, mergeam la biblioteca din Ploieşti, unde făceam studiu individual: anatomia şi fiziologia omului. Am dat admiterea la Facultatea de Medicină din Oradea, unde, sigur, am promovat admiterea.

Tot anestezie şi terapie îmi doresc. Când eram la Cluj, tot anestezie şi terapie. Făceam gărzi, mergeam în gărzi tot pe secţia de terapie intensivă. Din punctul meu de vedere, este o secţie specială, o secţie în care se adună toată medicina, efectiv toată medicina. Aceşti specialişti, medici, anestezişti, au o zicală: sunt îngerii păzitori ai blocurilor operatorii”, spune medicul.

77 cazuri noi de infectare cu Covid-19, confirmate astăzi în țară. Un tânăr de 31 de ani, fără alte boli, printre victime
Articolul anterior
Relaxări majore de la 1 iunie în România. Măsurile anunțate
Articolul următor
Alte articole interesante