Copil de 5 ani, găsit lângă bunicul mort de coronavirus, în China

Un copil de 5 ani din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei de coronavirus, a fost găsit lângă bunicul lui mort din pricina coronavirozei. În mediul online a apărut informația că bătrânul ar fi decedat de zile bune, iar copilul ar fi supraviețuit cu biscuiți, scrie The Guardian.

separator
“Bunicul mi-a zis să nu plec, că e un virus afară”, a spus băiețelul, când a fost găsit de polițiștii comunitari care au bătut la ușa casei bunicului său din districtul Zhangwan, orașul Shiyan – aflat la 440 km de Wuhan, locul unde a izbucnit epidemia.

Cazul copilului a înfuriat opinia publică din China. În mediul online circulă informația că băiatul ar fi stat zile bune lângă cadavrul bunicului său și ar fi supraviețuit cu biscuiți. Guvernul neagă informația și susține că băiețelul a fost găsit de poliția comunitară la câteva ore după decesul bătrânului, pentru că în Shiyan, de când orașul s-a închis și s-au adoptat “măsuri ca pe timp de război”, iar populația e în carantină, patrulele bat zilnic la ușile locuitorilor, pentru a le verifica starea de sănătate și a-i întreba dacă au nevoie de alimente sau de alte lucruri.

Oficialii au admis însă că au deschis o investigație. Băiețelul a fost preluat de autorități, pentru că tatăl lui e în carantină într-o altă provincie chineză și nu poate veni să-l ia, scrie libertatea.ro.

,,Noaptea Lupilor” – un adevărat spectacol de modă și transformare care transpune ideea cursului vieții femeii
Articolul anterior
O femeie din Strășeni care s-a întors recent din Italia, suspectă de coronavirus: a fost pusă în carantină
Articolul următor
Alte articole interesante