Copil pișcat complet de purici, într-un bloc de locuit din Capitală

Nivelul de salubritate al mai multor blocuri de locuit din Capitală lasă de dorit. Multe subsoluri ale acestora sunt invadate de purici, țânțari și alte insecte, iar dovadă sunt reclamațiile locatărilor din zonele afectate.

separator

Un părinte, din sectorul Ciocana, strada Zadnipru, a distribuit câteva imagini cu micuțul său, dezvăluind că acesta ar fi fost pișcat de purici. Tegumentele copilului sunt acoperite de numeroase înțepături. E vară, copiii petrec mult timp afară, se joacă în aer liber, iar pericolele de acest fel nu pot evitate. Care ar fi soluția?

sursa: Facebook/chisinau.fail

Renato Usatîi: ,,Sunt moldovan și vorbesc limba moldovenească”

„Sunt moldovean și vorbesc limba moldovenească”. Afirmația a fost făcută de liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi.

VIDEO Renato Usatîi apasă pe restart: Voi merge personal în fiecare  localitate, sat, oraş - Realitatea.md

În context, politicianul a criticat inițiativa legislativă care are scopul de introducere a sintagmei „limba română” în actele normative, scrie www.stiri.md.

Usatîi consideră că nu este oportun momentul pentru a modifica acum legislația. 

„Mie mi se creează impresia că ei au aceiași specialiști de PR cum îi avea și PL-ul cu Mihail Fiodorovici. Numai Mișa Ghimpu era la combinații: scoatem monumentul soldaților și punem monumentul limbii române, ca să distragă oamenii de la problemele care erau în domeniul economic, social. Asta face PAS-ul. Mai ales că totul o fac cu hârlețul… Nu este oportun acum. 

Astăzi, la noi, jumătate de țară îi spune limba română, jumătate – moldovenească. Eu m-am născut în R. Moldova, de la părinți am aflat că sunt moldovean și vorbesc limba moldovenească. La o anumită etapă eu am învățat limba moldovenească, în școală era chirilică, în ultimii ani am trecut în grafie latină. Astăzi nu este important cum un om sau altul numește limba, că îi spuneți română, că moldovenească, noi nu schimbăm situația în țară”, a spus Usatîi în cadrul emisiunii „Rezoomat” mde la Rlive.

Amintim că proiectul de lege prin care se propune introducerea sintagmei „limba română” în actele normative ar urma să fie votat în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, în lectura a doua.

Se circulă cu dificultate pe traseul național „Chișinău-Bender-Tiraspol-M5”. Îndemnul poliției

Poliția anunță că se circulă cu dificultate pe traseul național R2 „Chișinău-Bender-Tiraspol-M5”!

”Informăm cetățenii că, pe traseul național R2 “Chișinău-Bender-Tiraspol-M5” se circulă cu dificultate, în contextul în care se desfășoară lucrări de reparație a acostamentului și a învelișului asfaltic.

Îndemnăm șoferii să circule cu prudență, să reducă viteza și să respecte indicatoarele rutiere temporare instalate acolo.”, anunță oamenii legii.

Un transgender din Moldova va fi deportat din Rusia pentru înșelăciune și estorcare de bani

Un transgender din Moldova a început relații cu mai multe fete din Rusia, pe care le-a estorcat de bani. În curând, ,,tânărul” va fi deportat din Rusia, transmite presa rusă.

Молдавского трансгендера депортируют из России после обвинений в мошенничестве. Коллаж: Point.md
foto: colaj www.point.md

O fată din Tver a aflat la șase luni de la nuntă că ,,soțul ei” este transsexual fraudator. Victima a luat împrumuturi pentru ea însăși, în timp ce soțul ei a jefuit-o și s-a întâlnit și cu alte rusoaice pentru banii lor, relatează gazeta.ru.

După ce publicarea poveștii a devenit virală pe rețelele de socializare, o altă victimă i-a scris fostei soții a transgenderului Serghei. Femeia a spus că l-a cunoscut pe internet și a încercat să scoată bani din ea prin manipulare. Noua cunoștință a lui ,,Sergey” și-a dat seama că era înșelată și a încetat să mai comunice cu el.

Oamenii legii l-au reținut pe Serghei și i-au deschis un dosar în temeiul articolului privind încălcarea de către un cetățean străin a regulilor de aflare în Federația Rusă. Transgenderul a fost trimis într-un centru de detenție temporară până la pregătirea documentelor pentru deportare din țară.

Tânăra din Tver a cheltuit peste 5 milioane de ruble pentru nuntă, călătorii și alte cheltuieli care au căzut pe umerii săi, îm timp ce soțul a convins-o că chipul său feminin este rezultatul terapiei hormonale, precum și al operațiilor plastice sub supravegherea chirurgilor turci.

În același timp, transgendera a declarat deschis că a venit în Rusia și s-a „transformat” de dragul unui nou pașaport pentru a evita urmărirea penală în Europa. Mai târziu s-a dovedit că mai multe fete au suferit de pe urma ,,schemei de lucru” a așa-numitului ,,Serghei”.

Prima școală de vară dedicată designului urban perfecționează infrastructura orașului
Articolul anterior
Celebrități care nu și-au ascuns burticile proeminente în timpul sarcinii
Articolul următor