Copil scos din apele înghețate ale unui lac. Un salvator și-a pierdut viața

Un copil din China a fost la un pas de moarte, când a căzut în apele îngheţate ale unui lac. Salvarea a venit din partea unor trecători.

Deşi oamenii au reuşit să-l recupereze pe micuţ, povestea a avut un final tragic. Unul dintre salvatori a murit. Copilul s-a aventurat pe lacul îngheţat, însă stratul de gheaţă a cedat. Auzind strigătul disperat de ajutor al mamei, doi martori au sărit imediat în ajutor.

 „Laqni a fost prima persoană care a sărit în lac. L-a apucat imediat pe copil. De pe margine, Msajan încerca şi el să-mi tragă copilul din lac cu ajutorul mai multor eșarfe, dar micuţul nu avea suficientă putere să se ţină de ele, aşa că le-a dat drumul”, a declarat Chen Xiaoqin, mama copilului salvat.

„Locul în care copilul a căzut în apă se afla la peste 10 metri distanță de mal. Ne-am tot zbătut să ieşim din lac, dar nu am reușit. Gheața se tot crăpa”, a spus Msajan Nurdun, salvator.

Cei doi bărbaţi au încercat diverse metode pentru a-l scoate pe micuţ la suprafaţă, însă fără niciun rezultat. Într-un final, au ajuns şi pompierii care i-au recuperat pe toţi cei aflaţi în apele reci şi i-au transportat la spital. Din păcate, unul dintre cei doi martori a decedat la scurt timp. Mama copilului e încă şocată de cele întâmplate.

Chen Xiaoqin, mama copilului salvat: „Şi eu am căzut în lac pentru că gheața s-a crăpat. Nu mai ştiu ce s-a întâmplat în continuare. Când am fost salvată, i-am întrebat ulterior pe paramedici ce s-a întâmplat mai târziu şi mi-au spus că una dintre persoanele care au sărit în ajutor a decedat”.

Potrivit medicilor, bărbatul a stat prea mult timp în apa înghețată şi inima i-a cedat.

sursa: www.protv.ro

O biserică din Glodeni a fost jefuită și vandalizată. Bunurile furate au fost găsite aruncate lângă cimitirul din oraș

O biserică din orașul Glodeni a fost jefuită în dimineața zilei de azi, 13 august.

Biserica condamnă deciziile CNESP și încercarea autorităților de a se  implica în activitatea bisericii – Primul.md

Potrivit informației, mai multe bunuri care au fost sustrase din biserică au fost găsite lângă cimitirul din oraș, de un trecător, transmite stiri.md.

Acesta imediat a sunat la 112 și a comunicat că a găsit mai multe bunuri bisericești deteriorate.

”Ajunși la fața locului, polițiștii din Glodeni au stabilit că, persoane necunoscute au vandalizat edificiul capelei deteriorând bunuri de cult religios.

În comiterea faptei ilicite se suspectă un bărbat de 55 de ani locuitor al raionului Glodeni”, a spus ofițerul de presă al IP Glodeni.

Actualmente angajații Inspectoratului de Poliție Glodeni desfășoară măsuri pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și primirii unei decizii legale în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Alertă meteo de ploi torențiale cu descărcări electrice și vijelie, emisă în Moldova

Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea este valabilă în intervalul 13 august și până pe 14 august, ora 04:00.

Furtuna Genesis loveşte Grecia: Inundaţii şi furtuni puternice - Stiri.md

În intervalul menționat, pe arii extinse, se prevăd descărcări electrice, izolat cu averse puternice (15-25 l/m2).

Moscova cere Tiraspolului să ia măsuri urgente pentru a ”proteja” regiunea de Republica Moldova

Moscova îndeamnă autoritățile separatiste de la Tiraspol să întreprindă de urgență măsuri suplimentare pentru a ”proteja teritoriul și populația regiunii” de pericolele din exterior, în contextul situației complicate din regiune, scrie Novosti PMR, conform deschide.md.

Parlamentul Republicii Moldova - Chişinău

O recomandare în acest sens, care include acțiuni și termene concrete, elaborate de deputații ruși Alexandr Rakitin și Vladimir Djabarov, a fost prezentată deja Tiraspolului, și a fost elaborată după lucrările mesei rotunde ”Participarea Federației Ruse la operațiunea de menținere a păcii în Transnistria. 30 de ani de pace și stabilitate în regiune”, care a avut loc la Moscova la finele lunii iulie.

Autorii rezoluției solicită Ministerului rus de Externe ”să elaboreze un set de măsuri împotriva R. Moldova în cazul unor acțiuni neprietenoase împotriva contingentului rus de menținere a păcii” din regiune, ”să consolideze activitatea de informare” și ”să continue îmbunătățirea serviciilor consulare pentru cetățenii ruși care locuiesc în Transnistria”.

În particular, Ministerului Apărării al Federației Ruse i se pune în sarcină să ”implementeze toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța forțelor ruse de menținere a păcii și a cetățenilor ruși” din stânga Nistrului.

Potrivit aceluiași document, Tiraspolul urmează să interacționeze cu Ministerul de Externe și cu Ministerul Apărării de la Moscova ”în ceea ce privește îmbunătățirea cadrul de reglementare pentru asigurarea regională și consolidarea securității naționale a Federației Ruse”.

Amintim că la lucrările mesei rotunde din iulie în Consiliul Federației Ruse au participat liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski și pretinsul ministru de externe al regiunii separatiste, Vitaly Ignatiev, învinuiți de autoritățile constituționale de la Chișinău că au făcut o serie de declarații calomnioase la adresa R. Moldova.

Ucraina închide toate instituțiile de învățământ, cu excepția grădinițelor
Articolul anterior
Engleza va rămâne limba oficială a UE, confirmă Comisia Europeană
Articolul următor