Coreea de Nord: O femeie a revenit acasă cu ajutorul realităţii virtuale

CNN a prezentat povestea emoţionantă a lui Hyun Mi, o femeie născută în Coreea de Nord care şi-a părăsit ţara când era copil. La 70 de ani distanţă a putut să-şi revadă casa părintească graţie realităţii virtuale.

Coreea de Nord: O femeie a revenit acasă cu ajutorul realităţii virtuale

”Am crezut că o să fie pentru o săptămână, însă acea săptămâna s-a transformat în 70 de ani. Asta mă face să plâng”, a declarat Hyun Mi, cântăreaţă, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Alături de părinţii ei, Hyun Mi a părăsit Coreea de Nord în timpul războiului. Nu au putut să o ia şi pe sora ei mai mică. Abia după 50 de ani a revăzut-o pe aceasta, în timpul unei întâlniri în China. Acum, după alte două decenii, Mi a acceptat să ia parte la un proiect. O echipă de cercetători i-a recreat casa în realitatea virtuală. Femeia le-a spus toate detaliile, dar fără să ştie ce o aşteaptă. Apoi şi-a pus casca pe cap şi a rămas fără cuvinte.

Hyun Mi merge către casa în care a copilărit pentru prima dată după decenii. Întinde mâna să atingă trecutul ei, pe care ştie că nu-l va revedea.

”Chipurile mamei, tatei, surorilor şi fratelui meu mi-au apărut în faţă. Puteam să văd feţele părinţilor atât de clar. Plâng încontinuu. Ce pot să fac?”, a mai spus aceasta.

Proiectul este abia la început. Cercetătorii plănuiesc să ajute şi alţi bătrâni care şi-au părăsit casele în urmă cu mulţi ani.

Tradiții și obiceiuri. Cum e sărbătorit Revelionul în diferite colțuri ale lumii?
Articolul anterior
Ucraina va cumpăra 1,8 milioane de doze din vaccinul chinezesc Sinovac
Articolul următor
Alte articole interesante