Coronavirus: 20 de persoane, infectate în raionul Nisporeni în urma unei ceremonii

În localitatea Grozești din raionul Nisporeni, urmare a unei festivități organizate, au fost identificate anterior 11 persoane pozitive la COVID-19. Astăzi, numărul cazurilor a crescut deja la 20 de persoane.

separator

La 23 august 2020, specialiștii Direcției Centrul Sănătate Publică Ungheni (Ungheni, Călărași și Nisporeni) din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) de comun cu Autoritățile Publice Locale de nivelul I și II, Inspectoratul de Poliție Nisporeni, Centrul Sănătate Nisporeni au efectuat o vizită la Grozești, raionul Nisporeni, transmite news.ungheni.org.

Potrivit lui Alexandru Cornei, directorul CSP Ungheni, vizita de lucru are loc în contextul monitorizării infecției COVID-19, urmare a agravării situației epidemiologice prin infecția COVID-19 în localitate.

Potrivit epidemiologului, la Grozești se înregistrează la moment 20 cazuri – formă activă.

Situația este destul de gravă și doar prin conlucrare inter-sectorială, profesionalism și susținere reciprocă poate fi stopată răspândirea infecției COVID-19 în comunitate, cât și în localitățile megieșe.

Totodată, directorul CSP Ungheni vine cu solicitarea către populația prin care îndeamnă să întreprindă toate măsurile de precauție menționate în nenumărate rânduri și să fie conștienți că pot contribui la transmiterea infecției persoanelor mai vulnerabile, cu patologii asociate.

Amintim că în cadrul Conferinței de prezentare a informațiilor actualizate privind infecția COVID-19 la 19 august 2020, specialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică au comunicat că au fost înregistrate trei cazuri de infecție în grup cu noul Coronavirus.

Cu regret, persoanele infectate participase la ceremonii în grupuri asociate.

Potrivit raportorului, în localitatea Grozești din raionul Nisporeni, urmare a unei festivități organizate, au fost identificate 11 persoane pozitive la noul Coronavirus / COVID-19.

Totodată, au mai fost înregistrate alte două cazuri similare în localitățile Roșcani și Mereni, unde au fost stabilite câte 6 cazuri de îmbolnăviri asociate.

Mama nu a putut fi salvată, dar medicii au reușit să-i salveze copilul
Articolul anterior
Mii de lituanieni au format un lanţ uman de 34 de km până la graniţa cu Belarus
Articolul următor
Alte articole interesante