Coronavirus: Franța introduce teste rapide de screening pe aeroporturi începând cu 7 noiembrie

Testele de screening „obligatorii” și rapide Covid-19 vor fi desfășurate în aeroporturile franceze începând cu 7 noiembrie pentru pasagerii care sosesc din străinătate, cu excepția celor care vin din statele europene, a anunțat luni Ministrul Tranziției Ecologice Barbara Pompili.

separator

Sectorul transportului aerian solicită cu tărie desfășurarea pe scară largă a testelor de screening Covid-19 în aeroporturi pentru a evita măsurile de carantină la sosire, pe fondul unui colaps al traficului aerian din cauza restricțiilor de trafic implementat în întreaga lume pentru a reduce răspândirea virusului.

„Călătorii vor fi testați la sosire și vor avea rezultatul câteva zeci de minute mai târziu, cu excepția cazului în care înainte de plecare au efectuat un test PCR la mai păuțin de 72 de ore”, a spus ea, adăugând că pentru unele țări aceste teste erau deja necesare înainte de îmbarcare.

Ce este un test antigenic pentru Covid-19, recoltat din gât?

Testele antigenice, care dau rezultate mai puțin precise decât testele PCR actuale, nu necesită analize de laborator, iar rezultatul poate fi cunoscut în 10-30 de minute.

Testul antigen se recoltează din gât, la fel ca în cazul testului PCR. Avantajul este că rezultatul apare în doar câteva minute. Producătorii susțin că rata de sensibilitate este peste 96 la sută. Testul detectează antigenele specifice SARS-CoV-2 prezente în organism.

Testele antigenice sunt mai rapide, mai ieftine, mai disponibile și mai accesibil decât PCR-ul și poate fi realizat unui număr mai mare de populație.

Totuși, PCR-ul rămâne superior în ceea ce privește sensibilitatea testului.

Avantajul acestui test este că nu necesită aparate speciale de analiză. În cazul în care rezultatul este pozitiv, se recomandă confirmarea analizei și printr-un test real-time PCR.

Rezultatul testului antigenic depinde de încărcătura virală, de cantitatea de virus, și depinde de cât a trecut de la momentul debutului bolii.

Poate fi făcut oriunde, nu necesită laborator de genetică.

Potrivit specialiștilor, avantajul unui astfel de test este volumul mare de persoane care pot fi testate direct, într-un timp scurt. Este util și în cazul pacienților care trebuie să fie operați de urgență.

Târgul de Crăciun din Sibiu, anulat oficial din cauza coronavirusului
Articolul anterior
Cum arată primul sens giratoriu din Marea Britanie în care bicicliștii au prioritate
Articolul următor
Alte articole interesante