Coronavirus în lume. OMS avertizează că pandemia ”se accelerează”. Măsuri drastice luate de Trump şi Boris Johnson. Situaţie dramatică în Spania

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că pandemia de coronavirus se „accelerează”, fiind acum confirmate peste 372.000 de cazuri, informează BBC, potrivit Mediafax.

separator

  • Bilanţul cazurilor de coronavirus din Germania a crescut cu 4.764, ajungând astfel la pese 27.400 de cazuri în ţară.
  • Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunţat, luni seară, o serie de măsuri de restricţionare a deplasărilor, precum şi închiderea magazinelor nonesenţiale. Donald Trump creşte finanţarea trupelor Gărzii Naţionale pentru a ajuta la combaterea virusului
  • Preşedintele SUA, Donald Trump, a aprobat finanţarea din fonduri federale pentru trupele Gărzii Naţionale din New York, California şi Washington, care sunt cele trei state cele mai afectate de epidemia de coronavirus, relatează BBC.
  • Militarii trimişi pentru a ajuta Spania la combată pandemia de coronavirus prin dezinfectarea şi verificarea locuinţelor au găsit un număr de persoane în vârstă abandonate şi moarte în paturile lor, potrivit ministrului Apărării, scrie The Guardian.
  • Unităţile de terapie intensivă au intrat în colaps în Spania, în special la Madrid, unde pacienţii sunt aşezaţi pe podea, pe coridoare, aşteaptând să găsească paturi disponibile.
  • Guvernatorul Californiei a declarat, luni, că statul are nevoie de 50.000 de paturi suplimentare de spital pentru a găzdui o creştere a pacienţilor cu noul coronavirus prevăzută de o modelare computerizată, potrivit Reuters.
  • Thailanda a înregistrat 106 noi cazuri de coronavirus şi încă trei decese, a declarat marţi un oficial din domeniul sănătăţii, potrivit Reuters.

Peste 100.000 de oameni s-au vindecat de coronavirus. România este în topul mondial
Articolul anterior
Mai puține decese în Italia. De două zile vârful epidemiei este ușor regresiv
Articolul următor