,,Coronavirus?? Parcurile din Chișinău sunt pline de oameni”

Parcurile din Chișinău sunt aglomerate și pline de oameni. Moldovenii au transformat regimul de carantină într-o vacanță.

separator

Anna Dema, o locuitoare a Chișinăului a scris despre observațiile făcute de ea în prima zi de carantină declarată în Moldova.

„Nu știu ce este o panică epidemică, am zburat în Filipine în mijlocul Ebola, poate m-am îmbolnăvit de febra dengue și nu am un vaccin împotriva malariei (și deseori sunt la risc). Dar indiferența moldovenilor nu am văzut-o în nicio țară a lumii a treia.

Umplând coșurile cu produse, majoritatea nu au avut grijă de limitarea reală a comunicării. Curtea noastră este plină de copii, în parcul din Valea Trandafirilor, la ora 11.00, un teren nou construit este plin de copii. Adulții cu cărucioare și copii de vârste diferite au luat carantina drept o vacanță veselă. Aproximativ 30 de persoane joacă fotbal în apropiere, la terenul de baschet se desfășoară un antrenament activ cu un antrenor. Parcul este aglomerat de oameni care stau la telefon, repostând despre coronavirus, în timp ce strănută cu voce tare.

Și înțeleg clar că rezidenții zboară în nori și nu respectă regulile obișnuite de protecție împotriva virușilor. Chiar și de gripă, care se plimbă activ în toată țara.

Să nu așteptăm primele înmormântări ale victimelor și să respectăm câteva reguli simple măcar două săptămâni:

1) evitați aglomerația

2) oferă copiilor cursuri acasă

3) spălați-vă pe mâini de 10-15 ori pe zi

4) stai cât mai mult acasă

5) nu călătoriți, cât de mult v-ați dori

6) amânați toate călătoriile de afaceri

P.S. Șocul final a fost un sunet la o școală de șoferi, unde s-a pus întrebarea – au fost amânate orele, la care am auzit un râs batjocoritor și răspunsul: noi suntem cu toții sănătoși! Desigur, studiem (un grup de 40 de persoane cu vârste diferite (16-50 de ani).

În cele din urmă. Comportament adecvat – este un comportament conștient de a „nu face rău” în realitatea existentă. Toate zâmbetele, glumele, privirile stângace la oamenii cu măști de protecție – personal îmi spun ceva complet diferit. Jos panica, porniți atenția”.

sursa: www.kp.md

Toți cu aceeași linguriță. Ritualul de împărtășanie în Moldova nu va fi schimbat
Articolul anterior
Autoritățile au decis! Fără cotețe în Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante