Coronavirus: Se analizează tratarea la domiciliu, în autoizolare, a persoanelor cu forme ușoare, după exemplul țărilor UE

Premierul Ion Chicu a participat, astăzi, la ședința comună cu Președintele țării, Igor Dodon și Președintele Parlamentului, Zinaida Greacenîi. Au fost discutate subiecte referitoare la evoluția situației epidemiologice și impactul măsurilor adoptate asupra economiei naționale.

separator
Au fost examinate raționamentele de a institui unele măsuri noi de restricție, menite să prevină răspândirea epidemiei, inclusiv posibilitatea de a declara o perioadă nouă de ”zile de odihnă” pentru bugetari.

Prim-ministrul Chicu a vorbit despre situația îngrijorătoare în raioanele Ștefan-Vodă și Soroca, unde numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 reprezintă o treime din numărul total de cazuri în țară. A fost abordată statistica infectării personalului medical din aceste raioane și cazul a 15 specialiști medicali infectați din Glodeni.

Premierul a anunțat că va fi testat tot personalul medical din țară. Vor fi încheiate contracte cu laboratoarele private, care au capacități tehnice, astfel încât să fie efectuate câte o mie de probe pe zi. A fost discutată și necesitatea de a identifica noi spații care să fie reamenajate pentru a acorda asistență medicală pacienților cu Covid-19. Centrul de triere de la Moldexpo este pregătit pentru a-și începe activitatea.

Ion Chicu a declarat că autoritățile analizează trecerea la practica țărilor UE, prin care pacienții cu Covid-19 manifestat într-o formă ușoară să fie tratați la domiciliu, în autoizolare. Măsura se impune necesară pentru a contribui la optimizarea resurselor sistemului medical.

Coronavirus: Un cuplu și-a numit gemenii nou-născuți Corona şi Covid
Articolul anterior
Reacția premierului Ion Chicu, la mărturiile pacientei din Soroca: ,,Nu e cazul pentru live-uri glamuroase”
Articolul următor
Alte articole interesante