Coronavirus. Situație alarmantă în Franța: circa 10.000 de cazuri, depistate în 24 de ore

Ministerul Sănătăţii din Franţa a raportat, joi seara, aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, mai precis 9.843, cea mai mare creştere consemnată într-un interval de 24 de ore de la debutul epidemiei.

separator

Precedenta creştere record, de circa 7.500 de cazuri noi de infectare, se înregistrase la sfârşitul lunii martie, dar dintr-un număr mai mic de teste, transmite Agerpres.

Guvernul francez urmează să ia în discuţie vineri noi măsuri de limitare a răspândirii virusului, după ce Consiliul ştiinţific care îl consiliază i-a cerut să acţioneze.

Guvernul „va fi obligat să ia un anumit număr de decizii dificile”, „în cel mult 8-10 zile”, a declarat în această săptămână profesorul Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului ştiinţific.

Mulţi medici se tem că, la fel cum s-a întâmplat în martie, secţiile de terapie intensivă ar putea fi copleşite de numărul de pacienţi în această toamnă.

În Franţa, adunările cu un mare număr de persoane sunt deja interzise. În unele oraşe, măştile sunt obligatorii în spaţiile publice şi chiar pe străzi.

Potrivit autorităţilor, ca şi în alte ţări europene, se înregistrează o creştere a numărului de infectări în rândul adulţilor tineri. Zonele considerate de risc sunt mai ales Ile-de-France, din jurul Parisului, şi Coasta de Azur.

Parlamentul a păstrat indemnizația de 16.000 de lei pentru medicii infectați cu Covid-19
Articolul anterior
Susţine producătorii autohtoni în Concursul Vinurilor Recunoscute Notorium Wine Awards
Articolul următor
Alte articole interesante