Coronavirus: Toate locurile din spitalele din Chișinău sunt ocupate

Toate locurile în spitalele din Chișinău, alocate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, sunt ocupate.

separator

Șeful adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Sănătate, Boris Gâlcă, a declarat astăzi, în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalității Chișinău, că instituțiile municipale de sănătate au ajuns la capacitatea maximă de tratare a COVID-19, transmite Moldpres.md.

„Toate cele 1.042 de locuri de tratament din spitalele municipale sunt ocupate. Luăm în calcul accesarea celor 200 de paturi existente la Centrul COVID de la Moldexpo”, a spus Boris Gâlcă.

În acest context, oficialul a declarat că situația de urgență în sănătate pentru municipiul Chișinău a ajuns la codul roșu. Până în prezent, 41.034 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, iar peste 29 de mii s-au recuperat.

„În Chișinău s-au înregistrat până în prezent 719 decese, iar numărul morților este într-o creștere constantă”, a declarat Boris Gâlcă.

În total, până la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 97.941 de cazuri de COVID-19, iar 2.149 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Mesajul Maiei Sandu pentru familia regretatului actor Vlad Ciobanu
Articolul anterior
Scriitorul Vitalie Ciobanu: ,,Vlad, Vlad Ciobanu, iubitul meu frate…”
Articolul următor
Alte articole interesante