Coronavirusul s-a extins la Milano și Torino. 59 de cazuri confirmate în Italia

Coronavirusul s-a extins și la Milano, al doilea mare oraș din Italia, dar și la Torino. Conform medicilor, 59 de infecții au fost raportate în Peninsulă.

separator
Primul caz de coronavirus din Milano e la un pacient în vârstă de 78 de ani, din Sesto San Giovanni, o suburbie a orașului. Conform Corriere della Serra, bătrânul este internat de o săptămână la Spitalul San Raffaele. Confirmarea că are Covid-19 a venit însă abia sâmbătă seară.

În spital s-a declanșat acum o adevărată alertă. Medicii încearcă să afle cine sunt doctorii, asistentele medicale și pacienții cu care bătrânul a intrat în contact în această perioadă de spitalizare.

De asemenea, oficialii din Milano evaluează dacă trebuie să impună măsuri excepționale în fața pericolului coronavirusului.

Primul caz de coronavirus și la Torino.

La Torino, a fost confirmat cu Covid-19 un bărbat de 40 de ani, care a fost spitalizat la Amedeo di Savoia. La izolare au fost internați și soția, dar și cei doi copii ai pacientului.

”Are febră, dar nu viața sa nu e în pericol”, a transmis Luigi Icardi, responsabil regional cu sănătatea, în Piemont.

Potrivit La Stampa, bărbatul a fost în contact cu ruda unei persoane infectate din Lombardia.

La nivelul Italiei au fost raportate 59 de cazuri, conform informațiilor transmise sâmbătă seară. Sunt cu 8 mai multe față de bilanțul furnizat în cursul după-amiezii.

Cele mai multe cazuri sunt în Lombardia, 46, între care și doi medici. Alte 12 cazuri sunt în regiunea Veneto, iar 1 în Piemont. Coronavirusul a ucis doi pacienți în Italia, cel de-al doilea deces fiind anunțat tot sâmbătă.

sursa: observator.tv

Copilul de 13 ani, adus acasă de către un șofer de taxi, a dispărut din nou la două zile după ce și-a pierdut mama
Articolul anterior
Creştinii ortodocşi sărbătoresc lăsatul secului de carne. Începe Săptămâna albă
Articolul următor
Alte articole interesante