Un avion Boeing și-a pierdut roțile în aer înainte să aterizeze pe aeroportul din Luxemburg

Un incident aviatic grav a fost surprins, duminică seară, pe aeroportul Luxemburg-Findel, unde o aeronavă Boeing 747-400 F a companiei Cargolux a pierdut trenul de aterizare principal drept, în momentul în care efectua o aterizare de urgență.

Momentul în care un avion își pierde roțile pe aeroportul din Luxemburg

Traficul aerian a fost blocat câteva ore, pentru că avionul a blocat pista, transmite bani.md.

Avionul de marfă a decolat de pe aeroportul din Luxemburg, duminică seară, puțin după ora 18:00, cu destinația Chicago. Însă nu a ajuns prea departe, pentru că pilotul nu a reușit să retragă trenul de aterizare, scrie focus.de.

Drept urmare, echipajul a luat decizia de a se întoarce pe Findel. Potrivit site-ului de urmărire Flightradar, citat de wort.lu, avionul era deasupra Belgiei când a trebuit să se întoarcă, aruncând kerosen în apropiere de Ettelbruck, potrivit datelor de zbor. La ora 18.50, după ce combustibilul a fost aruncat pentru a reduce greutatea, aeronava a aterizat pe pista 06.

Dar ceva a mers prost. Potrivit unui comunicat al Cargolux, în momentul contactului cu solul, trenul de aterizare principal drept s-a desprins de aeronavă, zburând zeci de metri prin aer. „Cu toate acestea, aeronava a putut ateriza într-o manieră controlată”, iar salvatorii au ajuns rapid la fața locului, explică reprezentanții companiei.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Bloggerul rus Ilia Varlamov aleargă cu locuitorii Chișinăului prin parcul Valea Trandafirilor
Articolul anterior
Un medic ginecolog de la o clinică din Chișinău urma să fie asasinat la comandă. Poliția vine cu detalii
Articolul următor