Coşmarul celui mai de temut luptător român. De ce îl batjocoreau colegii din şcoală pe Cătălin Moroşanu

Coșmarul lui Cătălin Moroșanu. Cum a fost batjocorit în copilărie: „Eu am fost victima bullying-ului la mine în clasă”

Cătălin Moroșanu s-a mutat de curând în București, pentru a avea grijă de sala de lupte pe care și-a deschis-o în Capitală. Luptătorul, acum în vârstă de 37 de ani, a dezvăluit coșmarul trăit în copilărie, atunci când a fost abuzat de colegii din școală.”Moartea din Carpați” a dezvăluit că sportul l-a ajutat să-și depășească frustrările acumulate, digi24.ro.

„Eu am fost victima bullying-ului la mine în clasă. Toți făceau mișto de mine, că eram de la țară. M-am apucat de rugby la 14 ani pentru că aveam un coleg de clasă care avea un trening de la Poli Iași și toată lumea îl respecta. Așa m-am apucat de rugby și asta m-a ajutat să mă descopăr.

Acum, când organizez vreun eveniment fac campanii anti-bullying. Mă duc la fiecare elev care este o victimă… După ce m-am apucat de sport, mi-am depășit frustrările. Sunt exemplul care a reușit! Chiar dacă am momente și momente, când sunt coleric, când liniștit. Sunt o fire explozivă, n-am cum să fiu calm și să-l bat pe ăla. Ori ești nebun, ori nu ești deloc.”, a declarat Cătălin Moroșanu.

Stagii plătite pentru studenți în instituțiile statului

Uniunea Europeană îndeamnă studenții, masteranzii și tinerii absolvenți moldoveni să aplice pentru stagii de practică în instituțiile publice centrale din Republica Moldova, sponsorizate de Uniunea Europeană, transmite IPN cu referință la EU Neighebours East.

Beneficiarii programului vor fi îndrumați în activitatea lor zilnică de către consilierii de nivel înalt ai Uniunii Europene, în cadrul unei inițiative comune a Uniunii Europene și a Guvernului Republicii Moldova, scrie tvrmoldova.md.

Programul a fost conceput pentru a le oferi tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu activitățile și responsabilitățile administrației publice și de a le genera interesul pentru o carieră în administrația publică. Timp de două luni, stagiarii vor lucra împreună cu funcționari publici în domenii precum: economie, educație, mediu, integrare europeană, politici de reintegrare, infrastructură și dezvoltare regională.

Tinerii tentați să devină funcționari publici au posibilitatea de a deveni stagiari în cele două programe similare: cel comun al Uniunii Europene și al Guvernului Republicii Moldova (cu o durată de două luni în timpul verii) și cel finanțat din bugetul de stat (cu o durată de trei luni). Programul de stagiu comun al UE și Guvernului Republicii Moldova este acoperit din fonduri europene.

Informații detaliate despre programe sunt disponibile la www.eu-advisers.md/intersnhip și www.stagii.gov.md.

Dosarele de concurs la Programul comun vor include un CV și o scrisoare de motivare, depuse la stagii@eu-advisers.md până pe 15 mai.

Doi pasageri de la cursa „Chişinău-Istanbul” au încercat să treacă cu valută nedeclarată

În bagajele de mână ale doi cetățeni străini, polițiștii de frontieră de comun cu funcționarii vamali au depistat valută, în numerar de mii de euro și dolari, care nu a fost declarată. Cazurile au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, la curse cu destinație spre Istanbul, Turcia.

În ambele situații s-a acționat în cadrul controlului de specialitate, efectuat în coordonare între cele două autorități.

Prima persoană documentată este cetățean chinez de 35 de ani, în bagajul căruia s-au depistat 10900 EUR și 5500 USD. În bagajul cetățenului Ucrainei de 41 de ani, echipa mixtă a descoperit 50000 USD, pe care pasagerul a evitat să le declare.

În continuare investigațiile se desfășoară în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. 

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu obiecte din metale prețioase, în valoare de peste 1,5 milioane lei

În postul vamal Leușeni, funcționarii vamali în comun cu polițiștii de frontieră au deconspirat intenția unui conațional de a introduce ilegal în țară un lot de articole, presupus din metal prețios.

Astfel, urmare a controlului vamal, în geanta de mână au fost depistate bunurile nedeclarate: 103 monede, un lingou și două medalii.  

Cazul a avut loc astăzi, 5 decembrie 2023, în timpul verificării bagajelor pasagerilor de la ruta „Franța-Moldova”. Documentat este un conațional în vârstă de 36 de ani.

În cadrul audierilor, persoana a declarat că monedele au fost procurate contra sumei de 300 EUR, iar lingoul presupus a fi din aur – 800 EUR.

În continuare, bunurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar investigațiile pe caz continuă.

Video nemaipomenit! Momentul în care Gabriel Nebunu interpretează un cântec rugăciune, în scuarul Catedralei
Articolul anterior
Șase tineri din nordul ţării, cercetați penal pentru că furau şine de calea ferată
Articolul următor