Covid-19: Moldova e printre lideri în Europa la numărul de morți din cauza virozei

Săptămâna trecută, în Republica Moldova au fost stabilite noi anti-recorduri după numărul de infecţii cu coronavirus înregistrate într-o zi şi într-o săptămână.

separator

foto: iStock

Potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, săptămâna trecută s-au înregistrat alte 5.764 de cazuri de infecţie cu coronavirus.

În ultimele două săptămâni au existat mai puţin de cinci mii de cazuri, iar cel mai mare număr de cazuri a fost înregistrat în două săptămâni la mijlocul lunii octombrie – 5.572 de cazuri şi, respectiv, 5.704 de cazuri. În acelaşi timp, în acea perioadă a fost stabilit un anti-record de 1.149 de cazuri înregistrate într-o singură zi (14 octombrie).

Din a doua jumătate a săptămânii trecute, a existat o creştere semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus, care au fost înregistrate într-o singură zi. Miercuri – 1.020, joi – 1.159, vineri – 935, sâmbătă – 1.174 de cazuri. În acelaşi timp, numărul de teste efectuate a rămas aproximativ la acelaşi nivel – de la 3.000 la 3.500 de teste primare pe zi.

În total, 394 986 de teste au fost efectuate în Moldova. Această cifră include atât testele primare, cât şi cele repetate. În acelaşi timp, nivelul rezultatelor pozitive ale testelor primare efectuate continuă să rămână foarte mare – de la 25 la 30%, zilnic.

În total, 93 de persoane au decedat săptămâna trecută, numărul deceselor fiind puţin mai mic decât în săptămânile anterioare, când s-au înregistrat peste 100 de decese pe săptămână.

Cu toate acestea, în ceea ce priveşte mortalitatea, Moldova ocupă unul dintre primele locuri din Europa – peste 470 de cazuri per un milion de oameni.

sursa: www.infotag.md.

Moldova are 4 miniștri noi. Igor Dodon a semnat decretele de promovare
Articolul anterior
Actrița Jessica Biel are o sosie la noi. Cine e moldoveanca care seamănă cu celebra actriță!
Articolul următor
Alte articole interesante