Covid-19 pierde teren în Italia. Contaminările scad a treia zi la rând

În Italia, de la începutul epidemiei cel puţin 1.205.881 de persoane s-au infectat. Faţă de duminică sunt 27.354 cazuri în plus.

separator

Tot de la începutul epidemiei, 45.733 de oameni au murit. Ultimele 504 victime s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, transmite Mediafax.

Corriere della Sera scrie că este a treia zi consecutivă cu infecţii zilnice mai puţine, însă acest aspect s-ar datora scăderii numărului de teste procesate în weekend.

Nu mai există „o tendinţă exponenţială, ci mai degrabă liniară”, spune fizicianul Roberto Battiston de la Universitatea din Trento. Dar, cu siguranţă, „următoarele 7-10 zile vor fi decisive”, conform ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza.

„Acum este nevoie de bun simţ şi prudenţă”, adaugă Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări „Mario Negri”: „Este inutil să facem predicţii pentru Crăciun”.

Mai mult, italienii vorbesc deja despre al treilea val în ianuarie şi spun că Sărbătorile de Iarnă depind de modul în care oamenii evită relaxarea restricţiilor.

Angela Merkel, mesaj de felicitare pentru președintele Republicii Moldova Maia Sandu
Articolul anterior
Lorena Bogza a vorbit despre simptomele Covid-19 și lupta sa cu noul virus
Articolul următor
Alte articole interesante